Exministryně Bízková bude spolupracovat s Babišovým institutem. Takto o projektu mluví

24.10.2014 12:31

Institut pro politiku a bezpečnost, jenž vznikl na popud Andreje Babiše jako think tank hnutí ANO, byl ve čtvrtek na Žofíně oficiálně představen veřejnosti. Mezi známé tváře, které se s ním rozhodly spolupracovat, patří i předsedkyně Technologické agentury ČR a bývalá ministryně životního prostředí v úřednické vládě Jana Fischera Rut Bízková.

Exministryně Bízková bude spolupracovat s Babišovým institutem. Takto o projektu mluví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Šedesátník Andrej Babiš

„Ve výzkumné rovině zde byl určitý deficit. Přijde mi správné, že tato iniciativa vznikla, neboť umožní o věcech mluvit dřív, než dojde k nějakému politickému rozhodnutí,“ uvedla Bízková pro MF Dnes. Pro stranu je prý vždycky dobré mít odborné zázemí nebo určitý širší okruh lidí, kteří jsou ochotni diskutovat o jednotlivých tématech nebo hledat různá řešení.

S šéfem hnutí ANO a ministrem financí Andrejem Babišem údajně diskutovala o založení think tanku již v době, kdy působila na Ministerstvu životního prostředí. A pokud se ukáže, že Institut pro politiku a bezpečnost je životaschopná platforma, uvažovala by o dlouhodobé spolupráci. „Moc ráda se do té diskuze zapojím, protože je to obecně společensky třeba,“ myslí si Bízková, která si od think tanku hnutí ANO slibuje určitou diskuzní platformu pro liberální pravicovou politiku v řadě oblastí včetně výzkumu a vývoje, které ji osobně zajímají nejvíce.

Spolupracovat s think tankem bude také například Bořek Severa, který v minulosti spojil své jméno s Věcmi veřejnými, či egyptolog Miroslav Bárta. Podle něj by měl institut přizvat ke spolupráci i jiné politické strany či vědce a akademiky. „Pokud to bude dávat smysl a budou to dělat poctiví a seriózní lidé, budu rád takové dobré věci pomáhat," uvedl pro MF Dnes.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…