Exministryně Malá se vrací. ANO ji vrátilo do mandátového výboru. Uspěla i Šlechtová

20.09.2018 13:50

Poslankyně ANO Taťána Malá se po krátkém vládním angažmá vrací do sněmovních výborů. Dnes se z rozhodnutí poslanců na návrh vládního hnutí opět stala členkou mandátového a imunitního výboru a ústavně-právního výboru, píše ČTK.

Exministryně Malá se vrací. ANO ji vrátilo do mandátového výboru. Uspěla i Šlechtová
Foto: psp.cz
Popisek: Taťána Malá (ANO)

Členství ve výborech Malé zaniklo, když se stala ministryní spravedlnosti ve vládě hnutí ANO a ČSSD. Začátkem července podala ministryně rezignaci po 13 dnech ve funkci kvůli podezření z plagiátorství ve svých diplomových pracích.

Do zahraničního a do branného výboru zamířila Karla Šlechtová (za ANO), která byla ministryní obrany v jednobarevné vládě ANO. Vystřídala v nich jiného poslance hnutí Roberta Králíčka.

V branném výboru bude nově působit na návrh ČSSD Jaroslav Foldyna. Zaujal v něm místo po Tomáši Hanzelovi, který se stal místopředsedou Sněmovny potom, co tuto funkci opustil Jan Hamáček (oba ČSSD) v souvislosti se svým jmenováním vicepremiérem a ministrem vnitra a zahraničí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…