Exmluvčí Haška poskytla další rozhovor: Nejde o házení špíny na bývalého zaměstnavatele, ale o...

11.08.2016 17:58

Bývalá mluvčí hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška Denisa Kapitančiková poskytla rozhovor serveru Lidovky.cz. Vyjádřila v něm překvapení nad razantní reakcí jejího bývalého zaměstnavatele, který ji osočil ze lži, poté, co veřejně promluvila o jeho neexistující mluvčí.

Exmluvčí Haška poskytla další rozhovor: Nejde o házení špíny na bývalého zaměstnavatele, ale o...
Foto: David Daniel
Popisek: Jihomoravský hejtman Michal Hašek

Denisa Kapitančiková nedávno vystoupila na veřejnosti a odhalila údajné nekalé praktiky hejtmana Haška, který si udržoval fiktivní mluvčí Lucii Proutníkovou. To vyvolalo takřka okamžitou reakci samotného hejtmana, který ji osočil ze lži a pronesl nyní již takřka legendární výrok „Lžou jiní, nikoliv já“.

„Útoky jsem očekávala, protože v jeho očích jsem si možná dovolila už opravdu moc,“ okomentovala Kapitančiková Haškovu reakci na její veřejné vystoupení. Je však překvapená, jak agresivně proti ní Hašek postupoval a stále trvá na svém, že krajská mluvčí Lucie Proutníková neexistuje, jelikož se za ní skrývala lobbistka Jana Mrencová.

Hašek tedy podle Kapitančikové lže, každý den ráno totiž dostával monitoring médií přímo od neexistující Lucie Proutníkové, tudíž nemůže tvrdit, že ji nezná. Rozhodně však nečekala, že ho jeho straničtí kolegové navzdory další kauze opět podpoří.

Haškovo tvrzení, že se jedná o snahu politické konkurence mu uškodit, je podle Kapitančikové zcela mimo mísu, jelikož ona mluví sama za sebe, ne za žádné politické hnutí. „Je to komické,“ pronesla bývalá mluvčí.

„Nejde o osobní spory, nejde o házení špíny na bývalého zaměstnavatele. Jde mi o amorálnost v přístupu k utrácení veřejných peněz,“ sdělila Kapitančiková důvod, který ji vedl k vystoupení na veřejnosti. Částka 3,7 milionu korun, kterou údajně Mrencová za svoje služby utržila, podle ní naprosto neodpovídala odvedené práci. „Její činnost podle mých zkušeností nespočívala v ničem,“ promluvila o agentuře Mrencové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…