Expert, který důvěrně poznal Washington: Zahraniční politikou USA je vražda

06.03.2016 10:44

Ekonom Paul Craig Roberts kdysi v Bílém domě radil prezidentu Ronaldu Reaganovi. Dnes má na americkou politiku mnohem kritičtější názor a ve svém nejnovějším textu rovnou píše, že zahraniční politikou Washingtonu je vražda.

Expert, který důvěrně poznal Washington: Zahraniční politikou USA je vražda
Foto: pixabay.com
Popisek: USA- ilustrační foto

„Washingtonská tradice masakrování lidí má svou bohatou tradici. Započala vybíjením indiánů válečnými zločinci Shermannem a Sheridanem a pokračovala svržením atomových bomb na japonské civilní obyvatelstvo,“ uvádí Roberts s tím, že od těchto občasných masakrů však Washington pokročil k současnému kontinuálnímu masakrování lidí.

„Washington je zodpovědný za zničení Jugoslávie a Srbska, Afghánistánu, Iráku, Libye, Somálska a části Sýrie. Washington umožnil saúdsko-arabský útok na Jemen, ukrajinský útok na její dříve ruské oblasti a umožnil též izraelské zničení Palestiny i vraždění arabských občanů,“ píše. A dodává, že americkému vražednému běsnění na Středním východě a v severní Africe podali pomocnou ruku i Evropané. „Dnes za to platí přilivem milionů uprchlíků na své území,“ nechal se slyšet.

„Německé ženy, uprchlíky znásilňované, mohou za své pokoření poděkovat washingtonské loutce – kancléřce, která krveprolití, jež uprchlickou krizi vyvolalo, svým postojem umožnila,“ nebere si Roberts servítky.

„Publicistka Mattea Kramerová upozornila na skutečnost, že ke všem svým dosavadním vraždám připravuje nyní Washington vraždění civilního obyvatelstva na širším základě – a to s pomocí dronů, které je budou kosit při svatebních obřadech, pohřbech, na dětských hřištích, ve zdravotnických zařízeních i v jejích domovech. Jak Kramerová uvádí, všichni současní kandidáti na funkci příštího amerického prezidenta soutěží v podstatě a též nejlítěji o to, který z nich dokáže – až se ujme křesla – spáchat ještě více zločinů, než jich spáchali prezidenti dosavadní,“ všímá si také ekonom.

Původní text ZDE.

Dosavadní washingtonský způsob invazí, při nichž se jako hlavní zbraň proti teroristům používají bomby shazované na lidi z letadel či dronů je podle Robertse naprosto nesmyslný. „A prokazuje jen to, že pro vládu zbavenou rozumu se cílem stalo vraždění samotné. I blázen totiž dobře ví, že právě násílí je onou látkou, která plodí terorismus. To ovšem současný Washington neví, a prokazuje tudíž ještě méně inteligence, než kolik jí má blázen,“ poznamenává. Své pojednání uzavírá konstatováním, že za vlády Billa Clintona, G. W. Bushe a Baracka Obamy se vláda stala nezodpovědnou, bezzákonnou a kriminální organizací, představující nebezpečí nejen pro svět, ale i pro své vlastní občany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…