Expert varuje: Ve vládě může sedět válečný štváč spolupracující s teroristy

26.12.2013 14:25

Politolog a odborník na mezinárodní vztahy Daniel Solis varuje před osobou Daniela Hermana, který je kandidátem na post ministra kultury. Existují prý důkazy, podle nichž je napojen na mezinárodní terorismus, což představuje bezpečnostní riziko pro naši republiku. Obrátil se proto i na prezidenta Zemana, píší Prvnízprávy.cz.

Expert varuje: Ve vládě může sedět válečný štváč spolupracující s teroristy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Daniel Herman

Solis opakovaně upozorňuje, že lidovec Herman otevřeně podporuje marxistickou teroristickou organizaci Lidových mudžahedínů. Ta v současnosti působí i v Sýrii a bojuje proti legitimní vládě Bašára Asada. Herman právě v souvislosti se syrským konfliktem ještě nedávno agitoval ve prospěch spojenecké intervence.

„Nelze si naivně myslet, že se organizace (MEK) odvrátila od terorismu, jak se veřejnosti, v reakci na veřejná varování, snaží Herman namluvit. Není proto také překvapivé, že se ještě relativně nedávno Herman pokoušel získat podporu pro, určitými neokonzervativními kruhy vehementně propagovaný, zvažovaný spojenecký vojenský úder na Sýrii, který by stejně, jako tomu bylo v případě Libye, umožnil islamistickým teroristům napojeným na mezinárodní teroristickou organizaci Al Kajdá uchvátit moc v zemi," píše Solis v dopise.

Případ pro kontrarozvědku

Už v minulosti se Herman – podobně jako Tomáš Halík – veřejně angažoval ve prospěch útoku Severoatlantické aliance na Jugoslávii. Tehdejší prezident Václav Havel označil spojenecký útok za „humanitární bombardování“. Podle Solise je tak bývalý kněz Herman dlouhodobým zastáncem agrese a války, což je obzvláště u kněze dosti zvláštní.

„Tím nemá být naznačeno, že se zde jedná o případ pro psychiatra, ale budiž nahlas vyřčeno, že jde jednoznačně o případ pro kontrarozvědku, i když obojí – Hermanův psychologický i bezpečnostní profil, se nyní, pod tíhou událostí, oprávněně stává věcí veřejného zájmu. Jak nepříjemná je představa, že by se notorický válečný štváč, právě v těchto pohnutých časech, měl stát členem vlády! Nutno upřesnit – válečný štváč napojený na mezinárodní islámsko-marxistickou teroristickou organizaci íránských Lidových Mudžahedínů a zřejmě i na jejich penězovody," upřesňuje Solis a apeluje na prezidenta, aby zvážil rizika spojená se jmenováním Hermana do české vlády. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …