Exposlanec Šnajdr se vrátil z ciziny. Policie už ho zatkla

14.06.2013 20:31

Bývalý poslanec ODS Marek Šnajdr, který je spolu se svými stranickými kolegy Petrem Tluchořem a Ivanem Fuksou podezřelý z korupce, se podle informací Práva už přihlásil na policii, píše server Novinky.cz.

Exposlanec Šnajdr se vrátil z ciziny. Policie už ho zatkla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Šnajdr

Stalo se tak v pátek večer. Policie ho zatkla, ale vypovídá prý dobrovolně. Šnajdr byl doposud v zahraničí, a proto byl zatčen až nyní. Vrchní státní zástupce v Olomouci Ivo Ištvan iDnes.cz řekl, že o této nové skutečnosti neví. „Nemám takovou informaci, ale mít ji nemusím,“ doplnil.

O korupci nejde, tvrdí Nečas

Marek Šnajdr spolu s Tluchořem a Fuksou v listopadu minulého roku rezignovali na svůj poslanecký mandát, protože odmítli podpořit vládní daňový balíček, jehož neschválení by vedlo i ke konci Nečasovy koalice.

Tím, že se mandátů vzdali, uvolnili místo náhradníkům, kteří vládní balíček podpořili. Za to odstoupivší trojice získala lukrativní posty ve státních firmách. Šnajdr zamířil do dozorčí rady společnosti Čepro a Fuksa do představenstva Českého aeroholdingu. Policie to považuje za korupci, což premiér Nečas zásadně odmítá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…