Exposlanec promluvil: Sobotka nám slíbil funkce. A nic

23.04.2014 13:12

Bývalí sociálně demokratičtí poslanci, kteří nebyli v podzimních volbách znovu zvoleni do sněmovny, si stěžují, že se o ně strana nepostarala. Když se mělo hlasovat o rozpuštění dolní komory, celé stranické vedení jim dávalo záruky, že dostanou dobře ohodnocená místa.

Exposlanec promluvil: Sobotka nám slíbil funkce. A nic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Přestávka v jednání poslanecké sněmovny

Mnoho z poslanců ČSSD nebylo vidinou rozpuštění sněmovny nadšeno, neboť tušili, že se do poslanecké lavice již nevrátí. Bohuslav Sobotka však potřeboval hlasy všech, aby jeho strana působila coby jednotná a na politických křeslech nelpící. Píše o tom zpravodajský deník iHned.cz.

Aby své poslance přesvědčil, slíbil jim předseda Sobotka místa ministerských náměstků. Po půl roce Sobotkovy vlády je zřejmé, že k naplnění slibů nedojde.

Jeden z bývalých poslanců sociální demokracie Miroslav Svoboda k tomu říká: „Na jednání poslaneckého klubu před hlasováním o rozpuštění sněmovny nám bylo od nejvyšších představitelů strany několikrát řečeno, že o ty, kteří se nedostanou do sněmovny, bude postaráno, že nemusíme mít obavy. Navíc já osobně jsem se bavil i s předsedou na téma konkrétního postu a on s mojí ambicí souhlasil.“

Podle Miroslava Svobody se však dále nic nedělo. „Nikdo se mnou nekomunikoval, ani se neozvali,“ říká. Přitom slib neobdržel jen od předsedy. „Abych byl fér, tak musím říct, že tyhle sliby padaly z úst celého vedení strany, nejen od Bohuslava Sobotky,“ dodává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…