Exposlankyně, která od Babiše přešla ke Kalouskovi, chce emigrovat do Austrálie

30.09.2018 21:21

Exposlankyně ANO Kristýna Zelienková, jež následně kandidovala také za TOP 09, se na svém facebookovém profilu rozepsala o odchodu novinářů z Lidových novin.

Exposlankyně, která od Babiše přešla ke Kalouskovi, chce emigrovat do Austrálie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kristýna Zelienková

„Teď odcházejí slušní novináři z Lidovek, které Babiš zničil. Za pár let budou slušní lidé odcházet z Čech. Já už mám jasno. Austrálie. Co vy?“ napsala Zelienková, když sdílela příspěvek novinářky Petry Procházkové. Ta po 26 letech opouští Lidové noviny. A není sama. 

„Činit gesta, když je na vás upřena pozornost médií, není zase tak těžké. Z Lidových novin ale odcházejí i další kolegové, o kterých možná ani veřejnost neví. Výpověď už podali Bára Cihelková, šéfka Akademie, Lukáš Rous, editor zvláštních příloh, Ivana Milenkovičová, kolegyně ze zahraničí, která má lví zásluhu na odhalení podvodu se článkem o syrských sirotcích, Milan Rokos, můj skvělý dlouholetý šéf zahraničí, i Marcel Šulek, datový novinář, který pracoval pro celou MAFRU. Pokud vím, všichni se rozhodli náhle a nemají zajištěna žádná lukrativní místa v jiných médiích. Odcházejí jen kvůli vlastnímu svědomí a profesní cti, nikoliv kvůli pěti minutám slávy, kterou zažívám já,“ napsala Procházková včera na svém facebookovém profilu.

„Cítí, že Lidové noviny už nejsou prostorem, kde se střetávají názory předních představitelů české i evropské inteligence. Naopak, reprezentanti naší tvůrčí elity jako Martin C. Putna nebo Břetislav Rychlík list rovněž opouštějí. Ještě před vypuknutím skandálu oznámili odchod vynikající Šárka Kabátová a dlouholetý dříč Vojtěch Gibiš. Já ale stále věřím, že se zase jednou v Lidovkách, svobodných Lidovkách, sejdeme,“ dodává Procházková ve svém komentáři.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…