Expremiér Petr Nečas, nyní učitel: Smiřme se s Ruskem. Je to náš partner

24.09.2014 10:24

Ke smíření Západu s Ruskem v zájmu úspěšného boje s Islámským státem vyzval na bezpečnostní konferenci bývalý premiér Petr Nečas (ODS). Argumentoval přitom tím, že v zájmu společného boje proti nacistickému Německu se i válečný britský premiér Winston Churchill spojil se svým protivníkem, vůdcem Sovětského Svazu Josifem V. Stalinem.

Expremiér Petr Nečas, nyní učitel: Smiřme se s Ruskem. Je to náš partner
Foto: Hans Štembera
Popisek: Smutný Petr Nečas

Informoval o tom server Echo24.cz, podle něhož v tomto smyslu promluvil Nečas na konferenci „Česká republika ve společné bezpečnostní a obranné politice EU“, kterou pořádalo Centrum transatlantických vztahů CEVRO Institutu, jež vede Nečasův bývalý vládní kolega Alexandr Vondra. Sám Nečas ve zmíněné instituci působí jako pedagog.

„Jsem přesvědčen, že ve střednědobém a dlouhodobém horizontu je Rusko strategickým partnerem Západu,“ uvedl Nečas s tím, že čím dříve se zastaví eskalace nepřátelství a nevraživosti, tím lépe. Podle expremiéra totiž bez spolupráce s Ruskem půjdou jen těžko řešit vážné hrozby, jako je potlačení Islámského státu nebo konflikty v Africe.

Nečas poukázal i na to, že si Churchill také nakonec vybral Stalina za spojence, když měl čelit většímu zlu v podobě Hitlera.

Server si všiml, že Nečas od loňského června, kdy kvůli kauze Nagyová rezignoval, výrazně zhubl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…