Exprezidenta Kisku obvinila policie. Je to kampaň, brání se

06.12.2019 13:30

Slovenská policie pracuje na plné obrátky a nebojí se sáhnout i do nejvyšších pater politiky. Vyšetřovatelé Národní kriminální agentury obvinili Roberta Fica z trestného činu hanobení národa, rasy a přesvědčení a v souběhu s tím i ze schvalování trestného činu. A jen o den později obvinila také slovenského exprezidenta Andreje Kisku.

Exprezidenta Kisku obvinila policie. Je to kampaň, brání se
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Slovenska Andrej Kiska

Server slovenského deníku SME oznámil, že policie obvinila slovenského exprezidenta Andreje Kisku, dnes předsedu politické strany Za ľudí. Obviněný je spojeno s Kiskovou firmou KTAG. Exprezident považuje obvinění za politický útok a tvrdí, že je to kampaň.

Moje obvinění je špinavá politická kampaň a je důkazem politického vydírání a mafie, která ovládá Slovensko. Fico mě před tím varoval, když jsem ho odmítl jmenovat na Ústavní soud SR. Ještě jako prezident jsme takovýto postup Ficovy policie avizoval, konstatoval Kiska s odkazem na skutečnost, že Ficova strana Smer spravuje ministerstvo vnitra.   

Firma KTAG se mohla dopustit daňového trestného činu a v době, kdy k němu došlo byl jednatelem i Kiska. Firma před volbami v roce 2014 platila Kiskovi kampaň, náklady na ni si zahrnula do nákladů, poté stát požádala o vratku DPH, i když jí stát nevyhověl, podle policie už jen žádost o vratku  je trestným činem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…