Exprimátor Hradce Králové fotí řidiče na zákazu zastavení přímo v centru města. Partička grázlů na nás ukazuje fakáče, stěžuje si

21.08.2017 13:14

Velmi zajímavou činnost si našel někdejší primátor východočeské metropole Martin Dvořák. Na svém profilu na sociální síti Facebook mapuje jednu konkrétní ulici v centru města, kde není dovoleno parkovat (vyjma zásobování). Jak ovšem naznačují jeho snímky, moc řidičů si s tím hlavu neláme. A co s tím? Na to se ParlamentníListy.cz zeptaly ředitele městské policie.

Exprimátor Hradce Králové fotí řidiče na zákazu zastavení přímo v centru města. Partička grázlů na nás ukazuje fakáče, stěžuje si
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Musím se přiznat, že tohle mě fakt ukrutně štve. Vím, že Hradec má i horší problémy, ale arogance, s jakou partička grázlů okázale ignoruje předpisy a na nás všechny ukazuje fakáče přímo v nejfrekventovanějším místě ve městě, mne osobně uráží. Co brání Městské policii proti nim zakročit podle zákona a práva," ptá se na Facebooku Dvořák, který byl hradeckým primátorem v letech 1990 - 1998.

ParlamentníListy.cz jeho aktivitu zaznamenaly sice hned zpočátku, ale mysleli jsme, že se jedná o zbloudilý snímek. Dvořák šel ovšem za svým a frekventovanou Mosteckou ulici fotil hned několikrát. Poslední záběr pochází ze soboty a je u něj zpráva: „A dneska nám tu přibyl dokonce i "kandidát na hejtmana", který na svém autě poněkud zašlé slávy slibuje "sloužit lidu". Asi tím, že nás naučí parkovat na zákazu zastavení? Městská policie informována ve 12:26..."

Naše redakce požádala o vyjádření také ředitele městské policie v Hradci Králové Miroslava Hlouška. Jeho slova nabízíme v plném rozsahu, bez redakčních zásahů.

„Výtka od bývalého primátora mě mrzí a se zadokumentovaným stavem nejsem sám spokojen. Nicméně musím poznamenat, že po dobu, kdy v Mostecké ulici vozidla takto stála, bylo na území města zřejmě pácháno několik desítek nebo možná stovek přestupků v dopravě (překročení stanovené rychlosti, průjezd na červenou, porušení zákazů,….) a u všeho je očekávaná městská policie. Rovněž v oblasti dohledu nad veřejným pořádkem nezahálíme a i v této denní době vykazujeme řadu událostí spojenou se zvyšováním pocitu bezpečí občanů. Meziročně zaznamenáváme další a další nárůsty oznámení na linku 156, kdy nás občané bezprostředně žádají o pomoc a my jsme povinni jim pomoci. Vštěpujeme našim strážníkům, že jejich práce je jistou formou služby pro občany a oni tyto principy ctí. Občané si toho váží, a proto velmi často od nich dostáváme děkovné dopisy a e-maily. Opakovaně nám naši spoluobčané vyjadřují “náklonost“ v sociologických průzkumech (přes 80 procent respondentů je spokojeno s naší prací). Chci tak vysvětlit, že při našich již velmi širokých a stále rostoucích kompetencích, a naší možné kapacitě, se snažíme obsáhnout vše v rámci „dohledu nad místními záležitostmi veřejného pořádku“, ale nelze stihnou vše. Pak logicky musíme přistoupit k řazení řešených událostí podle důležitosti. Jistě nikdo nezpochybní, že záchrana života, zajištění bezpečnosti osob (často dětí a seniorů) různými opatřeními nebo eliminováním určitých osob nebo zvířat a podobně je prioritou.

Chování některých řidičů mi osobně také vadí, ať již během jízdy, tak při parkování. Arogance některých je bezmezná a jistě by se měly jejich přestupky řešit. V tom s panem ing. Dvořákem souhlasím. Problém je v té naší kapacitě, nemožnosti provádět časté a účinné preventivní kontroly ve všech ulicích města, a zároveň v jiných souběžně plněných úkolech, a proto v těchto případech doporučujeme občanům, aby zavolali na linku 156, a problém se vyřešil promptně.

Přesto jsme v ulici Mostecká řešili celou řadu přestupků zjištěných a řešených v rámci preventivní kontroly a tuto lokalitu tedy rozhodně ze své činnosti nevynecháváme. V současné době se ulici Mostecká věnujeme více, na úkor jiné lokality a jiných činností, a to do doby, než dojde ke zlepšení stavu."

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…