Exprimátor Liberce půjde před soud. Jde o pozemky u Ještědu

07.03.2013 17:58

Bývalého libereckého primátora Jiřího Kittnera čeká soud kvůli machinacím s pozemky pod sjezdovkami na Ještědu. Liberecké krajské státní zastupitelství se ho chystá v příštích hodinách obžalovat, spolu s ním zřejmě stanou před soudem další dva politici ODS.

Exprimátor Liberce půjde před soud. Jde o pozemky u Ještědu
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Krajský státní zástupce Miloš Klátik odmítl případ komentovat do té doby, než obžalobu převezme soud. Informaci přinesl server Aktuálně.cz. Spolu s Kittnerem by se měli před soudem zodpovídat i jeho straničtí kolegové - někdejší náměstek Pavel Krenk a bývalý tajemník Sportovního areálu Ještěd a liberecký zastupitel Jiří Zeronik, známý z úplatkářské aféry kolem dotací na ministerstvu školství.

Podle policie prostřednictvím městské společnosti Sportovní areál Ještěd převedli v letech 2003 až 2006 na třetí osoby nemovitosti města pod jejich tržní hodnotou, a tím způsobili škodu na majetku města a Sportovního areálu Ještěd za 17,7 milionu korun. Trestní oznámení podala v roce 2009 protikorupční sdružení Oživení a Čmelák v čele s libereckým zastupitelem, lídrem Změny pro Liberec Janem Korytářem.

Liberec podle něj pod záminkou příprav mistrovství světa v klasickém lyžování prodal levně pozemek své společnosti Sportovní areál Ještěd. Ta jej - s menším navýšením ceny - prodala dál, přičemž třetí vlastník za ni získal až dvojnásobek původního odhadu. Kittner již dříve označil obvinění za neodůvodněné.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…