Exprimátor Svoboda bez obalu: Všechno kolabuje!

21.09.2018 7:28

Někdejší pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS) by zase rád vedl město. Pod vedením Adriany Krnáčové z ANO podle jeho názoru Praha kolabuje. A primátorka se tím v podstatě ještě chlubí. ODS hodlá v Praze vyhrát volby a učinit tomu všemu přítrž. Chce Prahu zase rozhýbat.

Exprimátor Svoboda bez obalu: Všechno kolabuje!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda

„Po Praze se nejezdí, všechno kolabuje. Je jedno, jestli jedete autem, tramvají nebo na kole – nikdy nevíte, zda do cíle vůbec dojedete," začal Svoboda ostře popis situace v Praze. A jako by to nestačilo, v Praze se nedá ani zaparkovat. Takže nejen nikam nedojedete, ale ani nikde nezastavíte. V Praze se podle exprimátora nedá ani zaparkovat. A jako by to nestačilo, tak v Praze není ani kde bydlet, protože není dost bytů. To jsou podle Svobody tři zásadní problémy, které chce ODS řešit. V rozhovoru pro Lidové noviny konstatoval, že řešení těchto tří problémů rozhýbe ekonomiku a Praha zase začne žít.

Současné vedení města má peníze na to, aby Prahu rozhýbalo. Chlubí se dokonce tím, že sedí na volných penězích. Svoboda nechápe, proč je vedení neinvestuje. Za Krnáčovou prý zůstává jen wi-fi na Petříně a lavičky s USB přípojkou, což je málo. Adrianě Krnáčové to možná stačí, protože není Pražačka a neví, jak může Praha fungovat.

„To vše pochopitelně vychází z toho, že Adriana neví o tomhle městě vůbec nic. Nemá ani žádné manažerské schopnosti, protože když nastane nějaký problém, jen se rozčílí a začne ‚hútorit‘. Já si to opravdu myslím. Anebo by to musel být člověk, který v Praze dost dlouho žije, nemusí být vysloveně rodilý. Pravda je, že Praha je tak složitý organismus, že když jej znáte v jeho vývoji a žil jste tu od pobíhání s míčem na plácku až po práci na magistrátě, jste v úplně jiné situaci. Je pak žertovné, když třeba primátor v době povodní zjistí, že je ve městě nějaký Botič a že se může také rozvodnit... Znát dobře Prahu je prostě výhodné," zdůraznil Svoboda.

Přesto si dovede představit, že by ODS po vítězných volbách mohla spolupracovart i s ANO. Vylučuje jen spolupráci s extremisty, konkrétně s komunisty a s SPD Tomia Okamury.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…