Exprimátor Svoboda udeřil: Krnáčová neví, co má říkat. A pokud jde o Hudečka...

02.12.2014 18:41

Bývalý pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS) v úterní Kauze dne Rádia Impuls ztrhal pražskou primátorku Adrianu Krnáčovou (ANO) i jejího předchůdce Tomáše Hudečka. ANO mluvilo o otevřenosti, ale primátorka mlčí jako zařezaná. Hudeček byl podle jeho názoru asi manažersky neschopný, stačí se podívat na komplikace kolem tunelu Blanka. Ten prý bude otevřen v dubnu nebo květnu.

Exprimátor Svoboda udeřil: Krnáčová neví, co má říkat. A pokud jde o Hudečka...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec ODS Bohuslav Svoboda

„Ona historie říká, že podobný kolaps byl asi před třiceti lety, takže jsem ho asi zažil, ale nějak si to nepamatuju," poznamenal hned na úvod Svoboda. Město to řeší tak, že svolá tzv. krizový štáb, což současné vedení města udělalo. A následně se postupuje podle předem připravených krizových plánů.

Nechápu, proč chce paní Krnáčová ochranku, říká Svoboda

Nová městská rada schválila pořádání novoročního ohňostroje, který má stát téměř milion korun. A to, co se děje v Praze teď, je podle Svobody na ohňostroj, zvlášť když se podíváme, jak se primátorka Krnáčová do funkce promlčela. „Ukázala pohrdání zastupitelstvem, to přitom bylo zvoleno hlasy občanů," podotkl k tomu bývalý primátor. V tuto chvíli prý primátorka s opozicí nekomunikuje. „Působí to na mě dojmem, že neví, co by měla říkat," vyjádřil názor Svoboda.

Opozice prozatím ani netuší, co se na jednání rady hl. města děje, protože na ni mají přístup jen koaliční strany, byť současná koalice deklarovala, že bude jednat otevřeně. Obratem dodal, že řadu problémů vyřešil už on, takže nechápe, proč chce Adriana Krnáčová ochranku. Prověřen byl např. dopravní podnik, a policie situaci kolem něj řeší už velmi dlouho.

Blanka se podle Svobody otevře až v dubnu či v květnu, přičemž za zpoždění může TOP 09 a ČSSD. „Může za to neschopnost tehdy vládnoucí TOP 09 s podporou ČSSD," zdůraznil Svoboda. Za Svobodových časů se přitom počítalo s tím, že tunel bude otevřen na jaře 2014. Navíc se počítalo s velkými sankcemi pro stavební firmy, pokud by termín nebyl dodržen. „Já vás jenom upozorňuju, že žádná podobná smlouva neexistuje, není dán ani pevný termín otevření, což já považuju za absolutní manažerskou neschopnost," zdůraznil v závěru Svoboda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…