Exsenátor ČSSD: Hochštapler Bělobrádek, inkvizitor Herman. Odmítám lidovce ve vládě, Zemanovo zdržování mi nevadí

09.01.2014 14:21

Bývalý senátor za ČSSD Jiří Vyvadil se ostře vymezil vůči vznikající vládě sociálních demokratů, lidovců a babišovců. Jednoznačně odmítá církevní restituce a získal i podporu poslance Jaroslava Foldyny.

Exsenátor ČSSD: Hochštapler Bělobrádek, inkvizitor Herman. Odmítám lidovce ve vládě, Zemanovo zdržování mi nevadí
Foto: Archiv JV
Popisek: Advokát Jiří Vyvadil

Anketa

Kdo by byl lepší premiér?

hlasovalo: 10620 lidí

Už minulý týden založil Vyvadil na sociální síti skupinu s názvem Občané proti církevním restitucím. Oznámil tam, že plánuje i založení stejnojmenného občanského sdružení. V této věci získal podporu sociálnědemokratického poslance Jaroslava Foldyny. Ve středu se v Poslanecké sněmovně tato dvojice sešla se Stanislavem Humlem a Karlem Fiedlerem z Okamurova Úsvitu a diskutovala o návrhu zákona na pozastavení platnosti zákona o církevních restitucích.

Celé sdělení Jiřího Vyvadila ZDE

Zákon by měl být zrušen

Anketa

Má Zeman jmenovat do konce ledna Sobotku premiérem?

34%
hlasovalo: 5802 lidí

„Mimo jiné tento zákon byl přijat za podivných okolností, kdy o přijetí rozhodovaly hlasy poslanců strany LIDEM, kterou nikdo do Parlamentu nevolil a o přijetí rozhodl i hlas kriminálníka ze strany ODS, který po odhlasování nastoupil trest,“ píše se ve zmíněné skupině o důvodech, proč je třeba církevní restituce zastavit. „Vláda, která zákon předložila, nakonec odstoupila na základě právě čachrů ohledně hlasování. Tento zákon by proto měl být zrušen,“ tvrdí odpůrci restitucí.

Vyvadil si nebere žádné servítky. Předsedu lidovců Pavla Bělobrádka označil za hochštaplera a kandidáta na ministra kultury Daniela Hermana za inkvizitora. Nemůže proto souhlasit s rodící se trojkoalicí. Ta kritizuje prezidenta Miloše Zemana za liknavý postup při jmenování nové vlády a vyhrožuje mu i kompetenční žalobou. Vyvadil se naopak Zemana zastává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…