Exsenátor ODS Svoboda by měl jít do Rady pro rozhlasové a televizní vysílání

05.02.2013 14:43

VÍME PRVNÍ Bývalý předseda senátorského klubu ODS Richard Svoboda, který v posledních senátních volbách neobhájil svůj senátorský mandát, by se měl pravděpodobně stát členem Rady pro rozhlasové a televizní vysílání.

Exsenátor ODS Svoboda by měl jít do Rady pro rozhlasové a televizní vysílání
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Richard Svoboda

Podle informací ParlametníchListů.cz se v úterý na jeho nominaci shodl poslanecký klub ODS. „Měl by nahradit našeho exposlance Aleše Rozehnala, takže se počítá s tím, že by s jeho členstvím v radě neměl být problém,“ informoval redakci zdroj ze zasedání poslaneckého klubu.

Svoboda absolvoval FF Masarykovy univerzity v Brně. Tři roky pracoval jako redaktor v Brněnském večerníku. V průběhu let 1990-2002 byl vědeckým pracovníkem Ústavu pro českou a světovou literaturu ČSAV, čtyři roky byl odborným asistentem Ostravské univerzity a dva roky působil na Masarykově univerzitě v Brně.

V roce 1997 vstoupil do ODS

V roce 1997 vstoupil do ODS a v následujícím roce se stal poprvé členem Zastupitelstva městské části Brno-Královo Pole. V letech 2000-2002 zde byl místostarostou. Roku 2000 byl zvolen zastupitelem Jihomoravského (dříve Brněnského) kraje. V letech 2002-2006 působil na brněnském magistrátu v roli náměstka primátora a od roku 2004 v roli primátora statutárního města Brna.

Během svého působení v komunální politice zasedal ve statutárních orgánech společností Brněnské vodárny a kanalizace, a. s. či Veletrhy Brno, a. s. Od roku 2006 do roku 2012 byl senátorem Parlamentu ČR a mezi roky 2010-2012 byl předsedou senátorského klubu ODS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …