Extrémní pravice se rozmnožila, už to není jen pár duševně chorých. Britské listy po vraždě poslankyně Coxové burcují k odporu

18.06.2016 16:08

Evropa se proměňuje způsobem, který je děsivý a stále brutálnější, uvádí se mimo jiné na serveru Politico.eu, a to v souvislosti s vraždou labouristické poslankyně Jo Coxové. Na článek upozornil server Britské listy.

Extrémní pravice se rozmnožila, už to není jen pár duševně chorých. Britské listy po vraždě poslankyně Coxové burcují k odporu
Foto: pixabay.com
Popisek: USA- ilustrační foto

Podle serveru se násilí spojované s nacionalismem téměř nevyhnutelně proměňuje v násilné činy. „Je překvapující, že nás to pořád ještě překvapuje,“ uvádí server. Podle něj bylo mnoho jiných lidí zavražděno v Evropě neofašistickými násilníky. Zajímavé je, že ze studie, jež byla publikována v roce 2015, vyplývá, že násiilí páchané ultrapravicí v USA je daleko častější a rozsáhlejší než násilí páchané americkými džihádisty.

Jak následně server uvádí, je chybou, že se často snažíme bagatelizovat násilí páchané ultrapravičáky jako izolované případy duševní choroby či jako zločiny páchané samotáři.  

Původní text ZDE.

„V britském tisku vyšly komentáře, označující uprchlíky za šváby, a výzvy, aby západní námořnictvo potápělo čluny s uprchlíky. Politikové, namísto aby usilovali o reálné řešení uprchlické krize, na uprchlíky verbálně útočí. Tím legitimizují ultrapravici,“ dodává server s tím, že v momentě, kdy se lidem pořád vnucuje, že jsou v ohrožení, začne někdo jednat. Podle něj nikdo neřeší legitimní občanskou frustrovanost ani ztráty investic, globalizace či rozkládající se veřejné infrastruktury. „Politikové pouze uspokojují pošetilé nacionalistické tendence,“ píše se.

Server také varuje před tím, že jsme na nebezpečné cestě. „Země, kam nepřišli skoro žádní uprchlíci, jako Česká republika a Polsko, zneužívají imigrantů k vyvolávání nacionalistických emocí. V Řecku má nyní ultrapravicová strana Zlatý úsvit voličskou základnu téměř 400 000 občanů. A na druhé straně Atlantiku poskytuje Donald Trump platformu nenávisti a frustraci, která je pak obracena proti soupeřícím politikům, novinářům a aktivistům,“ uzavírá s tím, že bychom neměli dovolovat neodpovědným populistům, aby rozdmýchávali ohně nenávisti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…