Extrémní slova ze zámoří: Američané jsou připraveni na brutální válku s džíhádisty. Bez ohledu na civilní oběti

15.11.2015 16:15

Americký komentátor Derek Hunter je přesvědčen, že ve válce proti Islámskému státu není možné se neustále ohlížet na civilní oběti. Podle jeho názoru jsou Američané a vůbec celá západní civilizace příliš přecitlivělá, což může přispět k jejímu zániku.

Extrémní slova ze zámoří: Američané jsou připraveni na brutální válku s džíhádisty. Bez ohledu na civilní oběti
Foto: repro youtube, tan
Popisek: V ulicích Islámského státu

„Radikálové z Islámského státu ani nemusí podnikat žádné další teroristické útoky. Stačí si počkat a my se zničíme sami. Musíme si už konečně přiznat, že jsme ve válce. A to bez ohledu na to, jestli si to sami přejete. Když vás někdo opakovaně napadne, tak jste prostě ve válce. Džihádisté nám vyhlásili válku. Nezajímá je barva pleti, věk či pohlaví. Pokud nejste s nimi, musíte být eliminováni. Civilisté jsou pro ně hlavním cílem. Oni bojují proto, aby vyhráli. My válčíme proto, aby se lidem dařilo lépe a byli v bezpečí,“ píše Hunter a dodává, že Američané jsou plní soucitu, což následně ochromuje jejich myšlení v oblasti bezpečnostních záležitostí.

„Víc se staráme o to, jak bude taková vojenská akce vypadat a působit, než o to, jak ochránit naše spoluobčany. Jsme do té míry pomýlení, že se staráme v prvé řadě o to, jak bude svět reagovat na civilní oběti. Přitom kvůli naší nečinnosti se naopak počet mrtvých mezi civilisty v islámském světě zvyšuje geometrickou řadou. Zkrátka a dobře, my se chceme za každou cenu vyhnout civilním obětem, ale našim nepřátelům je něco takového naprosto lhostejné,“ konstatuje americký komentátor. Nabádá přitom, aby Západ od této přehnané starostlivosti a soucitu upustil. „Musíme radikálům působit bolest a smrt bez ohledu na to, jaké vedlejší škody to přinese. Když někdo hostí vůdce ISIS u sebe doma, má na svých rukách krev. Lhostejno, jestli někoho sám zabil,“ píše Hunter.

Hunter odmítá kritiku některých liberálů, podle jejichž názoru takový způsob boje pouze přiláká Islámskému státu další příznivce. „Chtěl bych upozornit na to, že ISIS se rozhodně nezmenšuje a příznivců má stále víc a víc. A je úplně jedno, z jaké výšky a jaké cíle bombardujeme. Tento týden byl údajně zabit džihádista John, čemuž předcházely dlouhé měsíce jeho bezútěšného řádění. Pokud si někdo myslí, že se díky zabíjení dostane do ráje, kde na něj čekají panny, hrozba smrti jej nezastaví. Zastaví jej až samotná smrt, kterou bychom mu měli zajistit. Musíme si začít zvykat na to, že je nutné vůči radikálům přitvrdit. Je třeba pochopit, že přitom nutně budou umírat také nevinní lidé. A kdo ví, třeba to přesvědčí mnohé uprchlíky mužského pohlaví o tom, že svobodní mohou být jedině tehdy, když se zlu sami ve své zemi postaví,“ míní Hunter.

Terorismus dle jeho názoru nemůže být nikdy úplně zničen. „To však neznamená, abychom se nesnažili tohoto cíle dosáhnout. Bombardování Drážďan na konci druhé světové války pomohlo zlomit bojového ducha německého lidu a vymazat touhu bojovat za jejich myšlení. Nelze jen tak nečinně čekat a doufat, že se muslimové jednou rozhodnout proti tomuto zlu sami vystoupit. Především proto, že každý den v důsledku této nečinnosti umírají nevinní lidé. Naši politici brání armádě vést plnohodnotnou brutální válku, přitom Američané jsou na něco takového zcela jistě připraveni. Jen jim to musí být schopen někdo sdělit. Terorismus se nesmí stát ve svobodném světě přijatelným rizikem. Musíme konečně začít jednat. Oni nám vyhlásili válku, proto je nejvyšší čas zvednout hozenou rukavici a jít s nimi bojovat,“ uzavírá Hunter.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…