Exvelvyslanec v Rusku se rozpovídal: Zveřejněný článek o okupaci Československa nebyl náhoda. Byla to provokace a měla ukázat, že Zeman...

22.11.2017 19:37

Článek zpochybňující invazi vojsk Varšavské smlouvy do Československa v roce 1968, který na svém ruském webu v úterý uvedla armádní televize Zvezda, nebyl podle exvelvyslance v Moskvě a znalce Ruska Luboše Dobrovského rozhodně žádná náhoda.

Exvelvyslanec v Rusku se rozpovídal: Zveřejněný článek o okupaci Československa nebyl náhoda. Byla to provokace a měla ukázat, že Zeman...
Foto: KPR - Hana Brožková
Popisek: Tisková konference Miloše Zemana a Vladimira Putina v Soči

Na svém webu televize přímo uvádí, že by Československo mělo být vděčné za invazi vojsk Varšavské smlouvy v roce 1968. Ta prý do naší země přinesla mír na dalších dvacet let.

Článek byl navíc vydán v den, kdy se prezident Miloš Zeman setkal s Putinem v jeho rezidenci v Soči.

Článek ostře kritizovala řada českých politiků. Naštval však i samotného prezidenta Miloše Zemana, který se vyjádřil, že tento počin je činem novinářského šílence s vylízaným mozkem.

Jenže toto vyjádření hlavy státu málokomu přijde skutečně diplomatické. Vetšina politiků Zemana totiž vyzývala k důrazné reakci, ta ale nakonec nepřišla, alespoň ne podle představ. „To není vůbec diplomatické, režim Ruska okupuje cizí zemi a válčí s Ukrajinou, kdyby tam prezident Zeman nejezdil, tak to nemusí řešit,“ rozčiluje se ve Výzvě na Seznamu bývalý velvyslanec Luboš Dobrovský.

  • Původní zdroj ZDE.

Podle Dobrovského je článek nepochybně součástí velmi agresivní propagandy režimu a není v rozporu s oficiálními stanovisky Kremlu. O náhodu podle něj rozhodně nešlo, navíc když jde o web armády Ruské federace a jeho redakce rozhoduje o tom, jaký text se kdy vydá.

„Redakce tohoto webu moc dobře věděla, že se Zeman s Putinem setká. Na základě toho, co o Rusku vím, jsem si jistý, že šlo o provokaci, která měla poukázat na bezvýchodnost prezidenta Miloše Zemana ve vztahu k Rusku,“ uzavřel Dobrovský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …