FOTO „Béé, béé, Nikdo mě nemá rád a lidi na mě klidně hulákají na ulici.“ Andrej Babiš přijel na jih Čech a bylo rušno

05.06.2018 16:07

REPORTÁŽ Doslova cirkus přivítal Andreje Babiše při jeho úterní návštěvě jižních Čech. Před Jihočeským muzeem, kde měl jednání se starosty, na něj čekala skupina demonstrantů, kteří svou akci pojali jako cirkusové představení. Nechyběla řehtačka, bubínek, megafon, dřevěný čáp ani koblihy a transparenty. Andrej Babiš po setkání se starosty krátce promluvil s novináři například o nové lékařské fakultě nebo o referendu v ČSSD.

FOTO „Béé, béé, Nikdo mě nemá rád a lidi na mě klidně hulákají na ulici.“ Andrej Babiš přijel na jih Čech a bylo rušno
Foto: Daniela Černá
Popisek: Andrej Babiš

Několik demonstrantů i s transparenty čekalo na Andreje Babiše už brzy ráno před vlakovým nádražím, kam spolu s dalšími členy vlády zavítal. “Zneužíváte staré lidi a paktujete se s komunistama, kteří si neváží lidských životů,“ křičela například na premiéra žena, která držela v ruce megafon. Andrej Babiš ale jak tento, tak i další výkřiky ustál s klidem a s ženou dokonce i komunikoval.  Ten pravý „cirkus“ na něj čekal před polednem v centru města.

Koblihy a dřevěný čáp

Anketa

Podporujete zdanění církevních restitucí v intencích návrhu KSČM?

89%
hlasovalo: 14198 lidí

„Korupce se má vyšetřovat na všech úrovních… kdy začnete u sebe?“, „Řekl jste, že nebudete ve vládě s komunisty, vzpomínáte? Proč pořád lžete?“, „Tady nieje Babišovo! S láskou mladí lidovci“, cedule s takovými i dalšími nápisy třímali v rukou lidé, kteří čekali na příjezd Andreje Babiše a dalších členů vlády před muzeem. Po jejich příjezdu pak spustili opravdový cirkus. Bubnovali, křičeli do megafonu, a nechyběly ani básničky a písničky, ušité přímo na míru Andreji Babišovi.

„Cirkus Babiš je tady, vítáme cirkus Babiš, cirkus Babiš přijíždí,“ křičela jedna z demonstrujících při příjezdu politiků. Její slova zanikala v bubnování, řinčení řehtání na řehtačku.

„Velevážené dámy a velevážení páni, vládní cirkus u nás v Budějovicích,“ chopil se poté megafonu i další z demonstrantů. V cirkusovém duchu pak protestní akce pokračovala i v době, kdy už Andrej Babiš jednal v muzeu se starosty.


Foto: David Hora

Unikátní exponát, kouzelník s dluhopisy

Na „Cirkus nevídaného formátu“ upozorňovali pořadatelé akce s názem „Pošlete Babiše do….  muzea!“ už na své pozvánce na facebooku. „Velevážení, to tu ještě nebylo! Cirkus nevídaného formátu i u Vás, v Českých Budějovicích! Aneb co nikdo Vám nedá tolik, kolik Vám vláda v demisi slíbí,“ stálo na pozvánce, která pokračovala:
„Jihočeské muzeum získá v úterý 5.6. unikátní exponát - bývalého agenta StB, kouzelníka s dluhopisy, veleúspěšného čerpače dotací, architekta myšlenky Čapího hnízda, klekánici - premiéra v demisi Andreje Babiše. Pokud i Vy máte chuť mu něco sdělit, nebo si dokonce myslíte, že by měl jako exponát v Jihočeském muzeu zůstat, přijďte a ozvěte se!“

Babiš a referendu: doufejme, že to dopadne

Andrej Babiš přijel do jižních Čech například i s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem a dalšími členy vlády. Vydali se například na vlakové nádraží, do nemocnice i na letiště. V krátkém vyjádření pro novináře, po svém jednání se starosty, uvedl Babiš mimo jiné, že podporuje vznik nové lékařské fakulty v Českých Budějovicích. Odpověděl i na otázku, jak osobně tipuje výsledek referenda ČSSD. „Tak já nechci nějak tipovat. To je samozřejmě na ČSSD,“ řekl se smíchem Andrej Babiš a dodal. „Já to vnímám celkem pozitivně a doufejme, že to dopadne. Bylo by to dobré, abychom už konečně měli vládu s důvěrou a abychom nemuseli trávit čas tak, že odpovídáme na otázky médií od rána do večera, co bude, jak bude, kdy bude… Určitě už jsme z toho všichni unaveni a chceme to mít za sebou,“ vysvětlil Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…