FOTO Dominika Feriho, kterým loví hlasy TOP 09. Nemůžeme to popsat, protože nemáme slov

27.09.2017 9:21

Dominik Feri, předvolební tahoun TOP 09, se stal v jednadvaceti letech nejvýraznější tváří kampaně Kalouskovy strany. Svou roli v předvolební agitaci nyní vystihl na fotografii se zvířetem.

FOTO Dominika Feriho, kterým loví hlasy TOP 09. Nemůžeme to popsat, protože nemáme slov
Foto: Hans Štembera
Popisek: Teplický radní Dominik Feri

Zastupitel v severočeských Teplicích (místo, které v rámci svého mandátu zvelebuje, sám nazývá „Sudety – nejkrásnější místo v pekle“) se po svém přesunu na vysokoškolská studia do Prahy stal během několika měsíců výraznou tváří internetové scény, jejíž popularity obratně využil předseda TOP 09 Miroslav Kalousek – a tak je nyní student práv s ikonickým „květákem“ na hlavě nejvýraznější tváří její kampaně. A vůbec nevadí, že jen před pár týdny překročil hranici jednadvaceti let, umožňující kandidaturu do Poslanecké sněmovny.

Anketa

Bude válka mezi USA a KLDR?

17%
83%
hlasovalo: 2265 lidí

Feri zaujal nejprve na sociálních sítích, kde shromáždil několik tisíc fanoušků. Tím si vybudoval zajímavou pozici v TOP 09, které se jednak po odstoupení předsedy Karla Schwarzenberga výrazných osobností nedostávalo, a jednak se v této straně tradičně braly aktivity na internetu velmi vážně. Jak ParlamentnímListům.cz vyprávěl bývalý člen strany Lukáš Lexa, funkcionáři TOP 09 dokonce aktivně sledují, co členové strany „lajkují“ a jak se na sociální síti prezentují. Internetová hvězda Feri se proto rychle stal tváří strany.

Následovala rychlá kariéra politické hvězdy, jezdící po besedách do škol. Feri, student prvního ročníku právnické fakulty, jezdil za svými jen o pár let mladšími posluchači s výkladem, že politik musí být „cool“ a kde všude „se zkalil“.

Po několika takových akcích jej Miroslav Kalousek prohlásil za „politický talent“ a bylo rozhodnuto. Feri se dostal na pražskou kandidátku TOP 09 a stal se jednou z hlavních tváří kampaně strany. Voliče oslovuje například rozdáváním knihy „Tahle knížka není pro starý“, což má být jeho vlastní manuál pro voliče.

Zastupitel z Teplic také na svém YouTube ukazuje videa ze života politika nazvaná „The politik life“. Například se na něm kandidát Tradice, odpovědnosti a prosperity (jak svou zkratku dešifrují sami členové TOP 09) předvedl přímo v průvodu pražské Prague Pride, kterak chodí jako robot, posmívá se zastáncům tradiční rodiny („Ten pán je tu sám proti přesile“) a vysvětluje do televizní kamery, že každý má právo na štěstí a má právo si ho užívat oficiálně, ne potupně nějakou „registrací“.

Vyznavač tolerance zaujal například i tím, že o pražském kandidátovi ODS Václavu Klausovi mladším řekl, že „vypadá, jako kdyby se zrovna vrátil z boxerského ringu“. Stoupající sebevědomí ukázal i svým výsměchem prezidentu Zemanovi po projevu na konferenci o Hedvábné stezce v Číně, kde podle něj byla hlava státu „vyndaná jak chleba z tašky“. Jeho mluvčímu Jiřímu Ovčáčkovi se pak posmíval: „Jen teda Jirkovi neřekli, že by vylitej rejžovým vínem neměl nic psát na internet.“

„Chtěl bych ukázat, že nemají pravdu ti, kteří tvrdí, že by mladí lidé politiku nezvládli, protože to je náročná a složitá záležitost. Pokud uspěju, chci dokázat, že jde o ryze mentální překážku,“ řekl Feri sám ke své kandidatuře.

Feri v předvolební kampani zaujal už minulý rok, když před krajskými volbami svérázně podporoval společnou krajskou kandidátku TOP 09 s hnutím Žít Brno. Kandidáti v čele s Matějem Hollanem jej ve variaci na známé video z pořadu Česká soda „vyprali“ a udělali z něj modrookého blonďáka.

Samozřejmě se již také předvedl v Show Jana Krause a v dalších podobných fórech.

Tyto své aktivity později malebně vysvětlil, že „v politice se z tebe stane kretén“ a on hrozící proměně čelí právě tímto.

Tentokrát kandidát Feri láká voliče na následující foto. Obrázek loudícího kandidáta měla na svém oficiálním instagramovém účtu propagovat i samotná TOP 09. Stejná reklama je i na stranickém Facebooku.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…