FOTO Drahoš vyčetl Zemanovi: Vy jste prezidentem dolních deseti milionů. A to je výtka?, žasl prezident

25.01.2018 23:58

Jeden z nejpozoruhodnějších momentů prezidentské debaty se odehrál hned na jejím začátku, poté, co moderátorka Světlana Witowská přivítala oba adepty v majestátním Rudolfinu.

FOTO Drahoš vyčetl Zemanovi: Vy jste prezidentem dolních deseti milionů. A to je výtka?, žasl prezident
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta Jiří Drahoš s chotí před Rudolfinem

Anketa

Která manželka prezidentského kandidáta ve vás vzbuzuje větší sympatie?

hlasovalo: 28520 lidí

Nejprve moderátorka požádala oba kandidáty o vysvětlení, proč by měla volit právě je, na což Miloš Zeman zareagoval přáním, aby především šla volit, jedno koho. „Protože jste svobodný člověk a o nás obou víte víc než dost, víte, koho volit,“ usmál se prezident.

Jiří Drahoš ji málem ani nenechal doříci dotaz a začal chrlit: „Protože Miloš Zeman je pro mě reprezentantem uplynulé éry – doby opozičních smluv, přeběhlíků, doby kmotrů a mafií v politice, papalášství na Hradě, papalášství jeho spolupracovníků. Je symbolem rozdělování, nálepkování, osočování,“ odpovídal na dotaz, co jsou jeho přednosti.

Poté moderátorka vyzvala oba soupeře, aby uvedli, co jim na jejich soupeři nejvíce vadí.

Prezident vytkl Jiřímu Drahošovi, že nerozumí politice. „Politika je řemeslo, které se musí učit dlouho, já sám se ho učím už 25 let, a nechci tvrdit, že ho pořádně umím,“ uvedl prezident. Drahošovu snahu ucházet se bez předchozích zkušeností rovnou o nejvyšší ústavní post pak prezident zhodnotil, že je to "kus odvahy".

Já se učím politiku už dvacet pět let, říká prezident Zeman. Co na to profesor Drahoš?

Printscreen: Vysílání ČT (z opakování debaty po 22.30)

Jiří Drahoš se po celý jeho výklad lehce usmíval, a když dostal příležitost, začal obšírný výklad, že věcí, které Zemanovi vytýká, je celá řada. Moderátorka však trvala na tom, že Drahoš má tak jako prezident jmenovat pouze jednu.

„To, že společnost nespojuje, že ji rozděluje. Že je prezidentem dolních deseti milionů,“ jmenoval Drahoš, co je podle něj největší chybou prezidenta Zemana.

„A to je výtka?,“ ptal se Drahoše s nevěřícným úsměvem prezident Zeman. Pak si s Drahošem ještě chvíli vyměňovali poznámky, než Světlana Witowská tuto debatu, odehrávající se na pozadí jejího moderování, zastavila.

To je výtka? Miloš Zeman se poznámce o prezidentovi dolních deseti milionů začal smát, Jiří Drahoš je s bonmotem spokojen

Printscreen: Vysílání ČT (z opakování debaty po 22.30)


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…