FOTO Haha: Přibyl další „kandidát na Hrad“. Opravdu vypečený. A jiný by se hned „šel vysrat“

02.11.2017 12:36

Kromě známých prezidentských kandidátů se na scéně objevují i občanská aktivistka Jana Yngland Hrušková, zadlužený občan Vladimír Boštík či pražská alchymistka Tereza Holovská. Všichni tito přemýšlí o kandidatuře a snaží se pro sebe sehnat podporu. Boštík tvrdí, že má dostatečné množství podpisů pod peticí. Tento průběh prezidentské volby inspiroval různé vtipálky, kteří si z celé akce začali nepokrytě dělat srandu.

FOTO Haha: Přibyl další „kandidát na Hrad“. Opravdu vypečený. A jiný by se hned „šel vysrat“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Přehlídka Hradní stráže na třetím nádvoří Pražského hradu v rámci Dne ozbrojených sil

Sociálními sítěmi tak například koluje fotomontáž, na níž je lobbista Roman Janoušek jako další z kandidátů na Hrad. „Havel taky seděl,“ píše se u snímku. Lobbista Janoušek se do vězení dostal za sražení ženy na přechodu. Jde přirozeně o žert, Janoušek nikam nekandiduje.

O Hrad se každopádně uchází fiktivní postava lobbisty Tondy Blaníka představovaná hercem Markem Danielem. Domnělá kandidatura hrdiny ze satirického seriálu Kancelář Blaník byla spuštěna týden před volbami do Poslanecké sněmovny. 

„Kandidát“ pak také řekl, jak by vypadal jeho první prezidentský den. „Určitě bych si zapálil cigáro, obul bych si svoje nejhezčí boty, prošel bych se po Hradě a šel bych se vysrat,“ řekl Blaník.

A co také nejznámější český vězeň Jiří Kajínek? O něm se krátce před jeho propuštěním vyjadřoval na serveru NeviditelnyPes.Lidovky.cz Václav Husák. „Jiří Kajínek bude mít dveře otevřené téměř v jakékoli společnosti. Stane se vrcholnou ce­lebritou přesto, že je to špatný člověk a bezohledný násilník a gangster. Bude VIP. Někdo dostatečně šílený by mohl dokonce přijít s nápadem ‚Kajínek for prezident‘. Ani by mne to až tak moc nepřekvapilo. Proto uzavřu tuto svou glosu s lehce pozměněným klasickým výro­kem: ‚Tento způsob světa zdá se mi poněkud nešťastným‘,“ poznamenal tehdy Husák.

Původní text ZDE

A teď konec srandy: Tihleti to myslí vážně

Výše uvedení byli pouze recesí, kdo to však myslí zcela vážně, je třeba občanská aktivistka a učitelka zpěvu Jana Yngland Hrušková.

O přízeň voličů se pak chce ucházet také alchymistka Tereza Holovská nebo zadlužený muž z Orlickoústecka Vladimír Boštík. Ten podle serveru Seznam Zprávy.cz, který s ním přinesl rozhovor, tvrdí, že má pro prezidentskou kandidaturu dostatečný počet podpisů. 

Rozhovor s ním najdete ZDE.

O Holovské pak píše server Lidovky.cz. Bývalá místostarostka Prahy 8, která dříve provozovala také kulturní klub Mlsná tygřice, shání pro svou podporu podpisy žen-poslankyň. Žena se nyní živí podle svých slov alchymií. 

Původní text ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…