FOTO Ivana Bartoše s levičáckou Antifou? „Hrdej!“ „Nestydím se“

18.10.2017 9:04

Česká pirátská strana je raketou letošní předvolební kampaně. Strana zadredovaného předsedy Ivana Bartoše byla vnímána spíše na okraji politického spektra, v posledních týdnech se však ukazuje jako čím dál reálnější, že se dostane do Poslanecké sněmovny. To pochopitelně vyvolává zájem, co jsou ti Piráti vlastně zač, a občas se objeví skutečně mimořádné věci.

FOTO Ivana Bartoše s levičáckou Antifou? „Hrdej!“ „Nestydím se“
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Pirátské odpoledne v Dolánkách u Turnova

Předseda strany Ivan Bartoš se například objevil na několika fotografiích hnutí Antifa. Tato německá organizace se v nedávné minulosti velmi výrazně „zviditelnila“ například pouličním řáděním při summitu G20 v Hamburku, kde zapalovala auta a metala dlažební kostky. Dlouhodobou aktivitou hnutí je také fyzické i jiné útočení na „nácky z AfD“. Členové Antify s oblibou narušovali jejich mítinky, podávali stížnosti proti jejich pořádání a na kontě mají i několik regulérních fyzických střetů.

S rudou vlajkou hnutí pózuje na jedné z fotografií i potenciální poslanec Parlamentu České republiky Ivan Bartoš, maskovaný kapucí. Když se fotografie objevila, bagatelizoval její obsah slovy: „Jsem liberál a pacifista. Být proti fašismu mi přijde správný. A věřím, že tomu tak v ČR stále je.“

Vyjádření pokračovalo: „Nikdy jsem nebyl ani nejsem členem AFA ani žádné jiné ideové organizace kromě Pirátské strany,“ odmítl vlastnictví členské legitimace Antify. Je prý „liberál a pacifista“, boj proti fašismu mu ale přijde správný.

„V momentě, kdy se pánové Konvička, lidé z hnutí Úsvit, pan Okamura, antisemita Adam B. Bartoš a další výtečníci české rádoby národovecké vlny v Praze exhibovali do té míry, že na náměstích stavěli šibenice, cítil jsem jako svou morální povinnost, říci tomuto způsobu prezentace jasné ne,“ objasňoval své exhibice s rudo-černou vlajkou.

„Nestydím se za to,“ uzavřel výklad.

Následovala ovšem další fotografie. Tentokrát z demonstrace na Hradčanském náměstí, kde Bartoš zabalený do vlajky Antify stál v samém čele průvodu, hned vedle transparentu „Uprchlíci vítejte, nacionalisti táhněte“, doplněný logem protifašistické bojůvky.

Po ní na Bartošovu obranu vystoupil Jakub Horák, expert na marketing, který je hlavním tvůrcem předvolební kampaně Pirátů a nyní považoval za nutné poskytnout vysvětlení ohledně „Ivanovejch fotek z demošek“.

„Význam věcí se v čase mění. Ale jedna věc se nemění – Konvička je magor, Okamurův jedinej program je strašit lidi a Řád národa je spolek nebezpečnejch štváčů. Tahle pravda existuje mimo veškerou racionální debatu o migrační krizi,“ vymezil jasně strany marketingový expert.

Touto optikou podle něj Ivan Bartoš jednoznačně dělal „dobrou věc“. „Kdokoli byl kdy na demonstraci proti podobnejm lidem, ať se za to nestydí a je na to hrdej,“ vzkázal muž, jehož kreativita může Piráty dovést do Poslanecké sněmovny.


 

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…