FOTO „Jak dlouho bude naše vyměklá civilizace ustupovat?!“ Klima-aktivisté rozzuřili Markétu Šichtařovou

18.02.2020 18:40

Ekologičtí aktivisté z Rebelie proti vyhynutí na sebe znovu upoutali pozornost kontroverzní akcí. Ve jménu obrany přírody zničili oázu zeleně. Ekonomka Markéta Šichtařová si položila otázku, zda aktivisté budou potrestáni.

FOTO „Jak dlouho bude naše vyměklá civilizace ustupovat?!“ Klima-aktivisté rozzuřili Markétu Šichtařovou
Foto: Pixabay (CC0)
Popisek: Britská vlajka (tzv. Union Jack)

BBC přinesla informace o tom, že aktivisté z uskupení Rebelie proti vyhynutí – Extinction Rebellion – poničili mnoho let pěstovaný trávník u Trinity College (česky Kolej Nejsvětější Trojice), která je součástí Univerzity v Cambridgi.

Proč?

Dospěli totiž k závěru, že akademická instituce sice veřejně tvrdí, že podporuje opatření na záchranu klimatu, ale v praxi přijímá dary od plynárenských a ropných společností, které se podle názoru aktivistů ekologicky nechovají. Rozhodli se proto Trinity College potrestat a zdejší pečlivě pěstovaný trávník rozkopali a hlínu navozili k místní pobočce Barcleys Bank.

Anketa

Měla by policie zakročit proti těm, kteří by blokovali Stanislavu Křečkovi přístup do kanceláře ombudsmana?

99%
1%
hlasovalo: 15431 lidí
Derek Langley, člen Extinction Rebellion Cambridge, ironicky prohlásil, že „myšlenka, že bohatá instituce, jako je Trinity College, která říká světu, že jí leží na srdci řešení ekologické krize, čerpá peníze z ničení životního prostředí, je prostě úžasná“.

Akademická instituce vydala prohlášení, že respektuje právo na vyjádření protestu, ale demonstranty požádala, aby odešli. Před Trinity College dorazila také policie a zaznamenala spáchání trestného činu a vyčísluje škodu způsobenou tímto trestným činem.

Místní podnikatel dr. Tim Norman označil akci za „kontraproduktivní vandalismus“.

Ekonomka Markéta Šichtařová si v této souvislosti položila otázku, zda bude za tento vandalský čin také někdo potrestán.

„Univerzita dostala dar od ‚neekologické‘ firmy a klima aktivisté jí za to zlikvidovali staletí pěstovaný trávník. Univerzita je požádala, aby odešli. Nějak tomu nerozumím... kde je zatčení za úmyslný trestný čin poškození cizí věci? Kde je obvinění za trestný čin podpory a propagace hnutí směřujících k potlačení práv a svobod člověka? Jak dlouho ještě bude naše vyměklá civilizace ustupovat zjevným zločinům?“ otázala se ekonomka na sociální síti Facebook.

Markéta Šichtařová pokládá otázky

Jedna z aktivistek – devatenáctiletá mladá žena  byla zatčena a momentálně je ve vazbě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…