FOTO Najdi Evropana! Podívejte se, co předložili v Maďarsku školákům

01.10.2016 13:27

V Maďarsku proběhne v neděli 2. října referendum o „bruselských“ kvótách na uprchlíky. Vláda Viktora Orbána spustila před referendem tak masivní kampaň, že o výsledku hlasování jen málokdo pochybuje. Maďaři s vysokou pravděpodobností kvóty odmítnou. Zdá se však, že Orbánův kabinet neponechává nic náhodě a už i děti na školách učí rozeznat Evropana od „Neevropana“.

FOTO Najdi Evropana! Podívejte se, co předložili v Maďarsku školákům
Foto: Redakce
Popisek: Maďarská vlajka

Server 444.hu informuje o tom, že na maďarské školy dorazily učebnice zeměpisu, podle kterých se děti mají učit, co je to multikulturalismus a jak poznat Evropana od „Neevropana“. Žákům má k rozšíření obzorů posloužit i obrázek, na němž je několik postav vedle sebe. Najdeme na něm dva černochy, Eskymáka, Asiatku, snad Rusa s delšími vousy, ženu v ponču a tak podobně. Nechybí ani žena v burce a pán v zelené košili, s brýlemi a vousy, který podle všeho zastupuje ty „správné“ Evropany. Obrázek koluje na sociální síti Twitter s komentářem, že jde o další pokus vlády Viktora Orbána přiživit strach z uprchlíků.

Podle maďarského serveru chce vláda podnítit především kritické myšlení žáků, když po nich žádá, aby našli Evropana. Nabízí se však otázka, proč by nemohl být za občana některého z evropských států považován i černoch či Asiat. I ve Spojených státech spolu žijí v jednom národě běloši, černoši či Asiati a nespojuje je barva kůže či tvar očí, ale sdílená úcta k ústavě Spojených států a ke společenským hodnotám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…