FOTO Okamura do vlády? Toto se dělo, když SPD slavila volební triumf. Je to zásadní a nevídané

21.10.2017 17:24

Volební výsledky naznačují, že drtivým vítězem voleb bude Andrej Babiš se svým hnutím ANO. Čtvrtý skončí Tomio Okamura s hnutím Svoboda a přímá demokracie (SPD). Předseda hnutí se krátce před pátou hodinou odpoledne postavil před novináře a poděkoval půl milionu lidí, že se postavili za myšlenku přímé demokracie. A pak se dostal ke slovu zpěvák Aleš Brichta...

FOTO Okamura do vlády? Toto se dělo, když SPD slavila volební triumf. Je to zásadní a nevídané
Foto: Daniela Černá
Popisek: Rocker Aleš Brichta si vzal slovo na petičním výboru

„Jsem rád, že naše myšlenky prosazování demokracie v České republice, aby v České republice nevládly elity, ale aby vládl občan, že tyto myšlenky podpořilo podle předběžných odhadů více než půl milionu občanů České republiky.“ Slíbil občanům také, že SPD bude dál tvrdě bojovat proti migraci.

Okamura poté chtěl dát slovo Aleši Brichtovi, podporovateli SPD. Zpěvák měl zazpívat státní hymnu České republiky a členové hnutí se k němu měli přidat. Brichta ale vypadal poněkud zmateně. Do záběrů kamer vkráčel jen pomalu. „Támhle máš mikrofon, ne?“ naznačil Okamura Brichtovi.

Anketa

Jste spokojeni s výsledky voleb?

43%
57%
hlasovalo: 10176 lidí

Když se zpěvák chopil slova, zdůraznil, že není u SPD proto, aby odzpíval nějaké představení. SPD jen poblahopřál. „Největší fór bude, až se budou sestavovat některý koalice. Tomio, já ti přeju, aby jakýkoli koalice byly smysluplný, aby to nebyli idioti, i když jich je tam jinak většina,“ poznamenal Brichta.

Pak se rozpovídal o tom, jak se jednou se svým bubeníkem dohadoval o tom, jak přesně zní česká hymna. „Snad to nezmrvím a zazpívám to tak, jak to má bejt. Pojďte to odzpívat se mnou, abych se necítil jako úplnej blbec,“ zaznělo z úst zpěváka.

Poté začal rozvážně zpívat.  Místy zpívali pánové a dámy poněkud falešně.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Když dozpívali, Okamura dal jasně najevo, že by se rád dostal do vlády, ale trvá na tom, aby bylo prosazeno obecné referendum a jasný zákaz migraci.

„My budeme jednat se všemi stranami, které se dostaly do Poslanecké sněmovny, takových stran se tam dostalo více. ... Já v tuto chvíli mohu po zkušenostech ze Sněmovny říci, že když se mezi sebou nedomluví jiné strany, tak následují další jednání a je možné otevírat ty otázky, se kterými jsme dřív ani nepočítali,“ poznamenal Okamura.

Platí to, že s trestně obviněným premiérem si nedovedeme představit být ve vládě, protože taková vláda je nestabilní,“ doplnil ještě šéf hnutí. Má prý ambici jednat o prosazení programu hnutí ANO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…