FOTO Premiér Andrej Babiš. To není vtip, z ciziny to přišlo písemně do sněmovny

02.12.2013 12:28

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš se na svém Facebooku pochlubil zvláštním dopisem. Přišel mu do Poslanecké sněmovny z Holandska a zajímavý byl tím, že adresáta označoval jako ministerského předsedu. Fanoušci lídra ANO okamžitě došli k závěru, že Holanďané vidí prozíravě dopředu.

FOTO Premiér Andrej Babiš. To není vtip, z ciziny to přišlo písemně do sněmovny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Andrej Babiš, donedávna zapřisáhlý odpůrce moderních technologií, začal čile užívat nejen Twitter, ale i svůj facebookový účet. A právě na něm se v pondělí před polednem pochlubil kuriózní písemností, kterou obdržel. Čtenářům vložil na web fotografii obálky s pozoruhodným sdělením.

Soubor byl samotným Babišem okomentován „přišlo mi psaní z Holandska“ a  známky, stejně jako jazyk, kterým byla vypsána adresa, skutečně ukazují na nizozemský původ psaní. Dopis má razítko sněmovní podatelny, do které byl doručen již 12. listopadu, ale vzhledem k tomu, že sněmovna plnohodnotně funguje až od minulého týdne, se do rukou šéfa hnutí ANO nejspíš dostal až nyní.

Co je ale na dopisu nejzajímavější, je oslovení adresáta Andreje Babiše. Na obálce je totiž nadepsán jako „Prime minister Andrej Babiš“, což značí ministerského předsedu. Tato představa pak evidentně zaujala Babišovy facebookové kamarády, kteří v komentářích vychvalovali prozíravost holandského pisatele.

„Holanďané pochopili, co je pro nás nejlepší. A my bychom je měli poslechnout. Já jsem pro,“ napsala jedna z fanynek. „No vidíte, jak jsou prozíraví v Holandsku. A my o tom ještě nevíme,“ bylo rovněž možné se dočíst. Jednoho z diskutérů by však potěšilo, kdyby byl tento dopis následován jinou listinou. „Až dostane psaní Kalousek, s adresou Pracovní úřad, pak to bude dokonalé,“ píše. A jedna z mladých fanynek to vyjádřila lapidárně: „Miluji Holandsko."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…