FOTO Prezident Zeman uvítal čínského prezidenta v Lánech. A dostal darem křeslo

28.03.2016 17:18

Český a čínský prezident Miloš Zeman a Si Ťin-pching zasadili dnes odpoledne v lánském zámeckém parku pamětní strom. Čínský prezident se taky zapsal do zámecké pamětní knihy. Oba politiky ještě čeká společná večeře. Si Ťin-pching je prvním prezidentem, kterého Zeman do letního sídla českých prezidentů pozval.

FOTO Prezident Zeman uvítal čínského prezidenta v Lánech. A dostal darem křeslo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čestná stráž u shrnutého červeného koberce


(Foto: Hanka Brožková - KPR)

Si Ťin-pching přiletěl na třídenní návštěvu Česka dnes. Do Lán se vydal z hotelu Hilton, v němž je ubytován. Zeman přivítal prezidenta komunistické Číny na zámeckém nádvoří, následně oba politici vyšli na balkon. Před krátkou procházkou po zámeckém parku k místu, kde již čekal k symbolickému zasazení jinan dvoulaločný, se Si Ťin-pching zapsal do pamětní knihy.

Ke stromu vedl zelený koberec, oba politici přidali k dřevině několik lopat zeminy a zalili ji konvemi s českou a čínskou vlajkou. Zeman čínskému prezidentovi řekl, že vždy, když bude v Lánech, přijde a strom zavlaží. Jinan dvoulaločný, jenž je známý také jako ginkgo biloba, zůstal v minulosti zachován ve volném přírodě pouze v jihovýchodní Číně.

Oba politici, kteří byli v Lánech oblečeni spíše neformálně bez kravat, si prohlédli také zrekonstruovaný palmový skleník v zámeckém parku a čeká je ještě večeře na zámku. Zeman a Si Ťin-pching se opět se sejdou i v úterý, tentokrát už při oficiálním jednání na Pražském hradě.


(Facebook Jiří Ovčáček)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…