FOTO Trest za zadnici vystrčenou na konvoj USA: Rozjela se debata, i kvůli Prague Pride

15.08.2016 14:15

Nad verdiktem soudu, který trestním příkazem udělil známému protiamerickému aktivistovi Martinu Zapletalovi deset měsíců vězení s podmíněným odkladem, se na serveru Reflex.cz zamýšlí publicista Jiří X. Doležal.

FOTO Trest za zadnici vystrčenou na konvoj USA: Rozjela se debata, i kvůli Prague Pride
Foto: repro youtube.com, tan
Popisek: Jiří X. Doležal, neformálně označovaný zkratkou JXD, je český novinář, jeden z nejznámějších zastánců legalizace užívání marihuany

Anketa

Který církevní představitel má vaši důvěru?

hlasovalo: 2231 lidí

Zapletal si zmíněný trest vysloužil za to, že na americký vojenský konvoj vystrčil holý zadek. Video, na kterém byl tento čin zaznamenán, jako první zveřejnily ParlamentníListy.cz. Doležal při této příležitosti vzpomněl na příhodu s kamarádem, který se vždy, když se opil, svlékal do naha. Jednou po revoluci, v 90. letech, byl jeho opilý nahý kamarád nakupovat na benzince. Od soudu tehdy odešel s roční podmínkou.

Celý text je ZDE

Doležal poukázal na to, že se to stalo po revoluci v devadesátých letech, „kdy se smělo skoro všechno“. Přesto dostal rok podmínku za výtržnictví. Přitom na nikoho nevystrkoval ani zadek.

Jako celek hodnotí Doležal rozsudek nad Zapletalem jako rozumný kompromis. Navíc prý odpovídá jiným rozsudkům za podobné chování, kdy se ovšem někdo na veřejnosti obnažoval zcela nepoliticky, bez protiamerického poselství. „Paní soudkyně tedy nepodlehla módním trendům – přehnané tvrdosti za neúctu ke spojencům, nebo naopak úplné svobodě, protože svobodu vystrkovat na veřejnosti řiť lidstvu civilizace upřela. Rozsudek je standardní, přiměřený a nijak exemplární – tak jak to má být,“ pochvaluje si Jiří X. Doležal.

Obnažování na Prague Pride nevadí

Trochu jinak se na rozsudek dívá bývalý starosta městské části Praha-Koloděje a bratr miliardáře Radima Passera Zbyněk Passer. Na svém facebookovém profilu zveřejnil fotku z letošního průvodu Prague Pride, na níž je zachycen obnažený muž s popiskem OK. Vedle této fotky je umístěn snímek Zapletala s holým zadkem, jak jej odvádějí policisté. K tomu je popisek „10 měsíců podmíněně“. Passer pak k této dvojici fotek dopsal mimo jiné ironicky: „A mimochodem, měříme stejným metrem, že?“

Celý text příspěvku Zbyňka Passera na jeho facebookovém profilu:

Jak jsme to jen bez podobných výjevů mohli minulosti v Praze vydržet?

Po letošní Prague's Pride LGBT BSM je všem jasnější, než předtím, že v takové homosexuální rodině budou děti vyrůstat vprostřed skutečných hodnot, pokud si zrovna táta s tátou nebudou trhat příčesky.

A mch, měříme stejným metrem, že?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…