FOTO V regálech Teska a Alberta se u Babišových výrobků objevily šokující cedulky vyzývající k jeho bojkotu

10.06.2015 17:23

Skupina „Řekněte ANO ne“ na svém profilu na Facebooku uveřejnila sérií fotografií, které zachycují několik regálů s výrobky Andreje Babiše, respektive jeho Agrofertu. Ministr financí si je ovšem za rámeček nedá.

FOTO V regálech Teska a Alberta se u Babišových výrobků objevily šokující cedulky vyzývající k jeho bojkotu
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Vicepremiér Andrej Babiš na besedě s občany v Pardubicích

„Zaměstnanci Teska a Alberta zřejmě Babiše (stejně jako my) nesnášejí. Ps. Prosíme novináře, protože jsme první, kdo to přináší (díky našemu fanouškovi FH), aby uvedli ve zprávách naši skupinu. I to málo nám pomůže!“ konstatovala skupina. Její výzvu o citaci samozřejmě dodržíme.

Zajímavé je toho na fotografiích víc. Jak se totiž ParlamentnímListům.cz podařilo zjistit od zaměstnance Hyperteska v Hradci Králové, kontrola prodejny probíhá pravidelně, a nejde tak s největší pravděpodobností o nahodilý, nýbrž promyšlený krok, útok. „Aby u nás někdo pobíhal a vkládal cenovky, to jsem za pět let neviděl. Navíc je tu silná ostraha. Fotky, které jsem viděl na Facebooku, vypadají, že je mohli dělat i lidi od nás z Teska, myslím obecně,“ uvedl náš zdroj. Ten se rovnou zeptal, zdali nevíme, kdy Babiš jejich řetězec koupí. Nevíme, zněla naše odpověď.

Andrej Babiš by se totiž co nevidět mohl spojit se skupinou Mid Europa Partners (MEP), se kterou již spolupracuje přes investiční fond Hartenberg Holding, jenž má na starosti správu jeho peněz. Babišovi by se koupí řetězce Tesco povedlo spojit potravinářský průmysl, který by díky jeho Agrofertu vedl od úplných zdrojů potravy až na pokladny.

Podle týdeníku Euro, který se zprávou přišel, měl Babiš zájem už o rakouský řetězec Spar, který ale nakonec prodal své prodejny v ČR nizozemské skupině Ahold za 5,2 miliardy korun na začátku loňského roku. Hodnota Teska na území Česka se podle odhadů pohybuje kolem pětapadesáti miliard korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…