FOTO Z Facebooku mluvčího Ovčáčka: Hrdinové pražské kavárny in natura. Toto raději neukazujte dětem

01.11.2015 20:28

Tiskový mluvčí prezidenta se znovu tvrdě vymezil proti tzv. pražské kavárně. Pravděpodobně v reakci na kritiku, která padla na hlavu prezidenta Zemana za některé vyznamenané osoby u příležitosti státního svátku, Ovčáček na sociální síti Facebook ironicky poznamenal, že každý zřejmě máme jiné hrdiny. A aby ukázal, k jakým hrdinům podle jeho názoru vzhlíží pražská kavárna, sdílel např. „šťavnaté fotky“ velmi odhalených Pussy Riot.

FOTO Z Facebooku mluvčího Ovčáčka: Hrdinové pražské kavárny in natura. Toto raději neukazujte dětem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček

„Každý máme své hrdiny, osobní vzory, které ctíme a inspirují nás. S hrdiny pražské kavárny se můžeme seznámit v této fotogalerii,“ napsal Ovčáček na úvod k celkem čtyřem fotografiím. Tři z nich zachycují ruskou punkovou skupinu Pussy Riot, kvůli níž se prezident Zeman uchýlil k vyslovení slova „kunda“ ve veřejnoprávním rádiu.

Třikrát Pussy Riot a jejich „orgie“. Nakonec Češi

První snímek působí ještě poměrně umírněně. Čtyři mladé ženy stojí v pravoslavném chrámu v kuklách a ztvárňují osobité „pěvecko-taneční číslo“. Druhá už je podstatně odvážnější. Najdeme na ní mladou ženu upomínající na performanci Pussy Riot. Zpěvačky se jednoho dne rozhodly, že si před objektivy fotoaparátů vsunou zmrzlá kuřata do vagín. A totéž činí mladá žena opřená v obchodě o mrazicí box s vyhrnutými šaty.

Performance Pussy Riot s kuřaty. Z Facebooku Jiřího Ovčáčka

Třetí fotografie sdílená mluvčím prezidenta Ovčáčkem odkazuje na akci levicově-radikální umělecké skupiny Vojna, jejíž členové souložili přímo v muzeu. Na fotografii najdeme dva souložící páry v pozici „zezadu“. Okolo stojí další mladí nazí či polonazí lidé a „uměleckou provokaci“ sledují.

Sexuální performance Pussy Riot. Z Facebooku Jiřího Ovčáčka

Poslední snímek, který uveřejnil hradní mluvčí na svém facebookovém profilu, už neodkazuje na skupinu Pussy Riot, ale na aktivisty ze skupiny oMen. Při oslavách letošního státního svátku jeden ze členů skupiny na Zemana u sochy T. G. Masaryka na Hradčanském náměstí volal „Ať žije Havel“. Chtěl také odhalit podobiznu prvního českého prezidenta na své hrudi a nápis „Zeman – ruský šváb“, ale to už mu znemožnil zákrok policistů, kteří ho povalili na zem a odvezli k výslechu a nějaký čas byl zadržen. Členové skupiny k tomu dodávají, že se jejich kolega ničeho nezákonného nedopustil, takže se hodlají bránit právní cestou.

Akce skupiny oMen. Z Facebooku Jiřího Ovčáčka

Ovčáček ale odkazuje na starší akci skupiny oMen. V roce 2014 dva mladí muži narušili brífink po jednání vlády, když před politiky napochodovali polonazí, v rukou drželi vlajku EU a NATO a těla měli popsaná hesly „Braňte svobodu, ne paštiky“ nebo „Premiére, odvahu“.  Dávali tím prý najevo, že se jim nelíbí údajný příklon České republiky k Moskvě v době, kdy byly ukrajinská krize a ruská invaze na Krym hlavními tématy většiny světových médií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…