FOTO, z něhož běhá mráz po zádech. Vraždící běsnění ve Francii neušetřilo ani děti

15.07.2016 16:24

Útočník ve francouzské Nice při svém vražedném útoku nešetřil ani děti. Zhruba pět desítek jich je zraněných, dvě již následkům zranění podlehly. Z místa neštěstí mezitím přicházejí další děsivá svědectví.

FOTO, z něhož běhá mráz po zádech. Vraždící běsnění ve Francii neušetřilo ani děti
Foto: youtube.com
Popisek: Teroristický útok ve francouzském Nice

„Někteří jsou stále na živu, někteří umřeli,“ sdělila agentuře AP mluvčí dětského oddělení nemocnice v Nice Stephanie Simpsonová. Tamní zdravotníci dle ní ošetřili zhruba padesát dětí, včetně dvou, které podlehly následkům svých zranění. Simpsonová upřesnila, že se jednalo o zlomeniny a poranění hlavy. Pro britskou BBC mluvčí uvedla, že mnozí zdravotníci znají zraněné, a proto je atmosféra na místě vysoce emotivní.

Svědci z místa neštěstí popisují, že rodiče ve snaze zachránit své děti před smrtí pod koly náklaďáku, kterým útočník rozséval smrt, přehazovali své děti přes ploty. „Manžel popadl děti a utíkal s nimi pryč, já jsem se otočila a najednou jsem spatřila spoustu mrtvých lidí. Dokonce jsem viděla miminko, které mělo úplně rozmašírovanou hlavu,“ podělila se jedna z žen o hrůzný okamžik s francouzskou iTélé.

Na místo již také dorazili psychologové, kteří mají přeživším pomáhat vyrovnat se s hrůznými zážitky. Reportérka francouzského deníku Le Monde Lucie Soullier na svém twitterovém účtě zveřejnila obrázek, prostřednictvím něhož pětiletá Skander popsala odborníkům to, co během teroristického útoku viděla.

Asi nejhrůznější momentku z místa dění zprostředkoval skrze svůj fotoaparát fotograf Eric Gaillard. Pro agenturu Reuters zachytil mrtvou dívku, vedle níž kdosi položil panenku. Snímek k nahlédnutí ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…