Facebook tlačí Němcovou na premiérku. Jdou za ní tisíce

23.06.2013 21:37

Navržená kandidátka na post předsedkyně vlády má na sociální síti Facebook nezvykle silnou podporu. Po pár dnech se totiž do skupiny Mirka na premiérku přidaly již téměř čtyři tisícovky fanoušků.

Facebook tlačí Němcovou na premiérku. Jdou za ní tisíce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

Skupina navíc v neděli v podvečer uveřejnila několik soukromých fotografií Němcové, a to především z jejího mládí. Většinu času ovšem administrátor věnuje publikování aktuálních materiálů týkajících se právě doposud nejasného šéfa české vlády. "Podporujeme nominaci Miroslavy Němcové na premiérku České republiky," uvedl autor stránek.

Situace ovšem není tak jasná, jak ji právě uvedené tisíce lidí na Facebooku žádají. Na Radiožurnálu totiž začaly obnovené Hovory z Lán s prezidentem Milošem Zemanem.

"Já tomu říkám vláda odborníků, protože kdyby to byla úřednická vláda, byla by složená z úředníků, ale to se, doufám, nestane,“ okomentoval nejreálnější možnost východiska ze současné krize. "Jen upozorňuji, že tato vláda odborníků zde může být do předčasných voleb,“ doplnil Zeman.

Podle některých tak prezident jasně vzkázal, že Němcová v čele vlády nebude a naopak ji nahradí jím vybraný kandidát. Nikdo z politiků se k případnému scénáři nevyjádřil. Stále tedy platí, že koaliční strany chtějí pokračovat, opozice žádá volby v co nejzazším termínu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…