Fakt úlet: Toto prý dává armáda jíst vojákům České republiky. Do debaty se zapojila i Kateřina Jacques

26.09.2016 7:52

Nad stravováním českých vojáků na vojenském cvičení se pozastavuje na svém facebookovém profilu poslankyně za ODS Jana Černochová. V diskuzi se poté připojila i bývalá poslankyně za Stranu zelených Kateřina Jacques.

Fakt úlet: Toto prý dává armáda jíst vojákům České republiky. Do debaty se zapojila i Kateřina Jacques
Foto: Archiv J. Černochové
Popisek: Jana Černochová

„Opravdu naše armáda hodlá ‚vyživovat‘ naše vojáky na vojenském cvičení vietnamskou kuřecí polévkou v halal verzi? Ostudné. Zavřela bych provianťáka na týden do ubikace a dávala mu ji každý den. Proboha, proč halal? Uniklo mi něco, nemají společné alianční cvičení s Turky?“ ptala se Černochová a dodala, že tohle se zásobovačům skutečně hodně nepovedlo. A to i v souvislosti s tím, že výživová hodnota je mizerná a pro vojáky zcela nevhodná. „Nutričně i ideologicky,“ podotkla.

„Neprovokuju, prostě se to sešlo, vařím si další kýbl domácího kuřecího vývaru na pošramocený žaludek a jsem pěkně vytočená,“ uzavřela.

„Tak já se nabízím, že bych se stravováním v armádě trochu pomohla,“ zareagovala následně Kateřina Jacques. „Kačenko, kolik uvaříš porcí?“ ptá se Černochová. „Podle toho, kolik lidí dostanu do kuchyně, ale dost. Hlavně ale umím vymyslet, co jim vařit,“ dodala Jacques. „Mají tabulky, ale tohle je fakt úlet. Ale až se budou ptát, řeknu, že si to spolu vezmeme na vedlejšák,“ uzavřela poslankyně. Jacques pak jen podotkla, že to myslí vážně. „Tohle stojí za debatu. Myslím tedy především z hlediska nutričního a chuťového. Až budeš mít ve sněmovně čas, ozvi se a já zaběhnu,“ řekla.

Celý příspěvek Jany Černochové:

Opravdu naše armáda hodlá "vyživovat" naše vojáky na vojenském cvičení vietnamskou kuřecí polévkou v halal verzi? Ostudné. Zavřela bych provianťáka na týden do ubikace a dávala mu jí každý den. Proboha, proč halal? Uniklo mi něco, nemají společné alianční cvičení s Turky? Tak tohle se fakt zásobovačům hodně nepovedlo! Nemluvě o tom, že výživová hodnota je mizerná a pro vojáky zcela nevhodná. Nutričně i ideologicky.....Neprovokuju, prostě se to sešlo, vařím si další kýbl domácího kuřecího vývaru na pošramocený žaludek a jsem pěkně vytočená.

reklama

autor: vef

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…