Faltýnek se rozpovídal na Frekvenci 1: Viděl jsem, jak ČSSD páchá sebevraždu

28.10.2017 18:16

Moderátor Luboš Xaver Veselý přivítal v sobotním Pressklubu na Frekvenci 1 prvního místopředsedu hnutí ANO Jaroslava Faltýnka. Ten se rozpovídal o vládě, o tom, jak ČSSD páchala sebevraždu v přímém přenosu a o tom, jak strašlivě vymyšlená je celá kauza Čapí hnízdo.

Faltýnek se rozpovídal na Frekvenci 1: Viděl jsem, jak ČSSD páchá sebevraždu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek

„Já chci poděkovat těm voličům, kteří nám dali hlas i přes tu masáž v médiích. I v těch veřejnoprávních. Lidé neuvěřili těm nesmyslům, které se o nás psaly a vysílaly,“ uvedl Faltýnek.

ANO v čele s Andrejem Babišem se teď snaží především dohodnout ustavení orgánů nové Poslanecké sněmovny a až pak se zabývat tím, co bude za vládu. Ale už v minulé vládě prý šéf ANO Andrej Babiš ukázal, že byl úspěšným ministrem financí. „Zavedl nástroje, s nimiž konečně začalo lepší vybírání daní,“ vychválil svého šéfa Faltýnek. Stejně úspěšní prý byli i další ministři za ANO. Ministr dopravy Dan Ťok prý konečně rozpohyboval výstavbu silnic. „Celá republika je rozkopaná, občané to vidí,“ chválil dál Faltýnek své kolegy. Stejně skvěle si podle jeho názoru vedla také Karla Šlechtová na Ministerstvu pro místní rozvoj.

Sám Faltýnek prý nemá ambice zasednout ve vládě Andreje Babiše. Vyhnul se však otázce, zda by v příští vládě mohl zasednout Miroslav Toman jako staronový ministr zemědělství, jenž úřadoval v prezidentské vládě Miloše Zemana, kterou vedl Jiří Rusnok, dnešní guvernér České národní banky.

Faltýnek považuje za zásadní, aby se Andrej Babiš rychle stal premiérem a začaly se přijímat zákony, které jsou potřebné – především zákon o liniových stavbách a v jeho rámci schválení institutu předběžné držby, což by umožnilo rychle stavět.

První místopředseda hnutí ANO však razantně odmítl, že by tyto věci schvalovalo Babišovo uskupení s Tomiem Okamurou a jeho SPD. Shodnou se prý na tom, že bude dobré prosadit zákon o obecném referendu nebo zákon o přímé volbě starostů a odvolatelnosti politiků. Na druhé straně ANO odmítá debatovat o vystoupení z Evropské unie, protože členství v EU je pro Českou republiku výhodné. Stejně tak Faltýnek důrazně odmítl debatu o zestátnění České televize a Českého rozhlasu.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

„My možná po volbách budeme mít jiné priority, než řešit Českou televizi a Český rozhlas. Ty priority jsou – lépe vybírat daně, zvyšovat důchody a zvyšovat platy, protože k tomu jsme se zavázali,“ řekl Faltýnek.

Moderátor ve druhé polovině pořadu také připomněl, že Faltýnek byl dlouhá léta řadovým členem sociální demokracie.

„Vy jako bývalý sociální demokrat, když jste stál u hrobu ČSSD, bylo vám to líto?“ zeptal se Luboš Xaver Veselý, když se pořad chýlil ke konci. „To je těžká otázka. Já, protože jsem byl u sebevraždy sociální demokracie v přímém přenosu, tak já jsem prostě nechápal... Vyhodit jednoho z nejúspěšnějších ministrů financí z vlády, to byla chyba. Ti voliči to viděli a odešli k jiným stranám,“ zhodnotil situaci v ČSSD.

Nakonec přidal pár slov i ke kauze Čapí hnízdo.  

„Celá ta kauza je vymyšlená, vykonstruovaná a já se divím, že se ten policista vůbec propůjčil k této taškařici,“ kroutil hlavou Faltýnek. Host totiž nechápe názor policisty, že Faltýnek věděl, co se stane s firmou Čapí hnízdo za pět nebo za deset let, že se po čase firma vrátí pod křídla Agrofertu. Nemluvě už o tom, že policie v obvinění hovoří o tom, že firma Čapí hnízdo měla být prodána na základě výběrového řízení, což je v případě soukromého objektu nesmyslné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…