Fanatičtí jakobíni Ištvan se Šlachtou jsou navíc ještě amatéři. Aspoň že soudy tu neřídí Babiš, chválí si Pavel Šafr

30.05.2015 12:01

Novinář Pavel Šafr v komentáři na serveru Svobodné fórum hodnotí dopady včerejšího verdiktu v kauze zneužití tajných služeb a Jany Nečasové. Tato větev se pánům Ivo Ištvanovi a Robertu Šlachtovi rozpadla pod rukama podobně jako kauza údajných trafik pro exposlance ODS. Oba pánové jsou prý totiž amatéři, kteří se podobají krvavým jakobínům z dob Velké francouzské revoluce.

Fanatičtí jakobíni Ištvan se Šlachtou jsou navíc ještě amatéři. Aspoň že soudy tu neřídí Babiš, chválí si Pavel Šafr
Foto: Archiv PŠ
Popisek: Pavel Šafr

„Šlachta s Ištvanem jsou zcela neuvěřitelní amatéři, kteří podlehli dobové atmosféře lidového vzteku, na jehož vzedmutí už tehdy intenzivně pracovali Andrej Babiš, Karel Janeček a protikorupční aktivisté. Tito pánové by si měli otevřít spíše nějakou diskusní kavárnu, kde by se vedla teoretická debata o tom, co je a co není trestný čin. Jejich hlavní vinou jsou nepřiměřenost a snaha napravovat morálku společnosti policejními a kriminalizačními prostředky. V tom se ukázali jako následovníci někdejších jakobínů a jejich Výboru pro veřejné blaho,“ píše autor.

Celý komentář ZDE

Autor prý rozhodně netvrdí, že by chování Jany Nečasové nebo snad expremiéra Petra Nečase (ODS), který na Úřadu vlády zaměstnával svou partnerku, bylo v pořádku, ale fakt, že šlo o neetické jednání, ještě neznamená, že to bylo jednání trestné. A za neetické jednání už byla paní Nagyová-Nečasová potrestána dost, když trávila nějaký čas ve vazbě, policisté ji vodili v poutech a tak podobně. Podobné to prý je s kabelkami, které neměla přijímat, ale přijímala. I za to už prý byla potrestána dost.

Závěrem Šafr oceňuje aspoň to, že soud může opravdu rozhodovat nezávisle, bez ohledu na přání miliardářů Karla Janečka nebo Andreje Babiše (ANO).  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…