Fanatik Bursík patří do blázince, řekl před poslanci prezident. Exministr vzkázal, že na Zemana hledí s úsměvem

21.02.2017 21:48

Prezident Miloš Zeman ve Sněmovně promluvil k poslancům. Vyložil jim svůj pohled na ochranu české přírody. Za příklad si vzal Šumavu. Zdůraznil, že člověk musí o přírodu pečovat a nesmí nechat zničit lesy kůrovcem, jak to podle prezidenta udělal exministr životního prostředí Martin Bursík. On a jemu podobní „zelení fanatici“ podle prezidenta zničili Šumavu. Bursík však ukázal, že si Zemanova slova nenechá jen tak líbit.

Fanatik Bursík patří do blázince, řekl před poslanci prezident. Exministr vzkázal, že na Zemana hledí s úsměvem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Bursík

Miloš Zeman v Poslanecké sněmovně nešetřil ostrými slovy, došlo na aktivistky připoutané ke stromům a na jejich „přeříznutí“. Prezident nešetřil především ekologické aktivisty a exministra životního prostředí Martina Bursíka. Ten se mu však vysmál.

„Na projev pana prezidenta se dívám s úsměvem. Pamatuji si, jak tehdy Miloš Zeman prolétal nad postiženým územím helikoptérou a byl z toho v uvozovkách otřesen. Nešel se ale podívat dolů a neviděl, že tam vyrůstají nové semenáčky smrků, původní horské smrčiny,“ řekl Bursík serveru E15.cz.

Okamžitě také připomněl, že Šumavu poničil v prvé řadě orkán Kyril a on jako ministr musel se svými spolupracovníky rozhodnout, zda ponechat Šumavu, aby se z tohoto řádění vzpamatovala sama, nebo nechat člověka, aby národnímu parku pomohl. Bursík rozhodl, že stromy poničené orkánem se vytěžovat nebudou. A jeho rozhodnutí se prý s odstupem času ukázalo jako správné. „Já jsem ekolog a o svém rozhodnutí jsem naprosto přesvědčen. Čas ukázal, že rozhodnutí bylo správné,“ uvedl Bursík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…