Fanoušci TV Prima se naštvali kvůli rok staré nahrávce. A dali dohromady všechno, co vítači uprchlíků nechtějí slyšet

06.06.2016 21:15

Televize Prima je pod tlakem, protože se rozhodla říkat pravdu o uprchlících. Tak to alespoň vidí fanoušci soukromé televize, kteří sepsali argumenty na podporu tohoto média, které čelí kritice kvůli zveřejnění dnes již nototoricky známé nahrávky z redakční porady. Na ní bylo doporučeno redaktorům informovat o uprchlících coby o hrozbě. Porada proběhla v polovině roku 2015, teprve nyní však nahrávku z ní zveřejnil server HlidaciPes.org. A jak fanoušci "svou" Primu hájí? I oficiální německá místa prý např. přiznávají, že do země jako uprchlíci přicházejí především silní mladí muži mladší třiatřiceti let věku. A je toho víc.

Fanoušci TV Prima se naštvali kvůli rok staré nahrávce. A dali dohromady všechno, co vítači uprchlíků nechtějí slyšet
Foto: Hans Štembera
Popisek: Televize Prima

„Tvrzení o „přicházejících mladých mužích“ není xenofobní fáma.Tři čtvrtiny všech migrantů, kteří v roce 2015 přišli do Německa, jsou muži. Mezi Pákistánci je mužů dokonce 95 %. Dvě třetiny migrantů jsou mladší 33 let. Nejvíce imigrantů věkem do 22 let přišlo z Eritreje (více než 46 %), Afghánistánu (40 %) a Iráku (27 %),“ píší příznivci televize a dovolávají se při tom zprávy Německého spolkového úřadu pro migraci a uprchlíky. 

Ale to není vše. Dovolávají se také průzkumu agentury PHOENIX RESEARCH, podle něhož věří zpravodajství o migrační krizi televize Prima 32 procent diváků, zatímco zpravodajství ČT jen 19 procent. Proti této informaci se však ČT už důrazně ohradila. Zpochybnila důvěryhodnost zmíněné agentury a ukázala jiné průzkumy, podle nichž je s prací veřejnoprávní televizí spokojeno na 80 procent dotázaných.

Obhájci televize poukazují také na plán EU, která hodlá bojovat proti šíření nenávisti, jenže není zcela jasné, na základě jakých pravidel, takže se může obětí Bruselu stát kdekdo. „Evropský soud pro lidská práva konstatuje, že ‚projevy vybízející k nenávisti často nemusejí být vyjádřeny nenávistným nebo emocionálním způsobem a často mohou být ukryty ve vyjádřeních, která na první pohled působí racionálně a normálně.‘ Vychází z toho jediný závěr – nepřijatelným projevem, který vám smažou z internetu, bude všechno, co bude momentální cenzor za nepřijatelné považovat,“ varují stoupenci televize.

Celou zprávu naleznete zde.

O tom, že FTV Prima nešíří nenávist, ale jen upozorňuje na reálná rizika, má svědčit i zpráva serveru Lidovky.cz, jenž upozornil, že mezi lidmi, kteří mají zajišťovat bezpečnost evropského fotbalového šampionátu bylo zachyceno 82 osob vedených u francouzských tajných služeb jako nebezpeční občané, kteří mají blízko k teroristům nebo sami jsou teroristy.  

Příznivci FTV Prima se dovolávají i varovných zpráv českých tajných služeb, které sledují české muslimy. K dovršení všeho zlého se prý stačí podívat na množící se útoky na ženy v Německu, na zinscenovanou pomoc uprchlíků při záplavách a na fakt, že mezi občany Evropy klesá spokojenost s EU.

„Rakouský ministr zahraničí Sebastian Kurz navrhuje přicházející imigranty podle australského vzoru internovat na hraničních ostrovech a nepouštět dál do Evropy do doby, než se vyřídí jejich žádosti o azyl. Ti, kteří se budou pokoušet ilegálně dostat do Evropy, by měli na žádost o azyl automaticky ztrácet právo. Odradí to podle něho další, kteří se k cestě teprve chystají. Kurz odsoudil také nápad EU se sankcemi vůči zemím odmítajícím kvóty, a vyjadřuje opakovaně pochybnosti o funkčnosti migrační dohody EU s Tureckem. Kdo se vzbouří příště?“ píší příznivci televize s odvoláním na rakouský deník Die Presse.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…