Farský: Babiš padne. Stojí na shnilých základech

07.01.2019 10:12

Předseda poslaneckého klubu STAN Jan Farský byl hostem Čestmíra Strakatého v pořadu Prostor X na serveru Reflex.

Farský: Babiš padne. Stojí na shnilých základech
Foto: top09.cz
Popisek: Poslanec Jan Farský

Podle Farského v Česku nyní prohrává. „Prezident Zeman je několikrát usvědčený lhář. A vadí to někomu? Stejně tak premiér Andrej Babiš,“ poznamenal Farský s tím, že prezident má své lhaní potvrzené i soudně. „Ta lež je vždycky rychlejší než pravda, je mnohdy atraktivnější než pravda. Ale pořád věřím tomu, že to, co máme napsané na standartě, tak je,“ sdělil. 

Následovala slova o uprchlících. „Není pravda, že se sem valí vlna migrantů,“ sdělil Farský a opět se strefil do prezidenta Miloše Zemana, který podle jeho slov nevěří zpravodajským službám. „A komu věří, panu Nejedlému? Panu Mynáři?“ zeptal se. Podle Farského nyní žijeme v bezpečném období. „Fakta ale nahradily emoce. A je tady pár politiků, kteří se na strachu dobývají k moci,“ sdělil a poukázal například na lídra SPD Tomia Okamuru. „Je to politický podnikatel a zjistil, že nejvíce mu vynáší šíření strachu,“ dodal.

Hnutí ANO již podle jeho slov bylo na vrcholu. Andreji Babišovi již věští pád, na něj by si podle svých slov i vsadil. „Nic neroste do nebe. A on je tak na shnilých základech, že jej to čeká. Špatné je, co po něm zůstane – to jest morální rozklad společnosti. Babiš má temnou minulost a je vydíratelný. Určitě padne a zůstanou škody za desítky miliard,“ sdělil s tím, že Babišovy kauzy mu budou ubírat na popularitě. 

Video najdete ZDE.

Babišovo stíhání podle Farského nemůže skončit dobře. „Odsouzení ani osvobození nebude většina lidí věřit, protože premiér znevěrohodnil policii a udělal v ní personální změny. Lidi prostě neuvěří, že právo platí i pro nejmocnější. Babišovi to ale nedochází,“ dodal.

Rok kulatého výročí sametové revoluce bude právě i kvůli premiérovi a jeho minulosti náročný. „Nikdy nevysvětlil, co dělal po roce 1989 v Maroku a čí úkoly tam plnil,“ zmínil Farský. Vláda pak podle jeho slov se bude snažit minulost relativizovat. A to kvůli tomu, že nyní spolupracuje s KSČM. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Váš umělec David Černý: Ročně 12 milionů od města Prahy a další dotace

7:10 Váš umělec David Černý: Ročně 12 milionů od města Prahy a další dotace

Umělec David Černý se v debatě o svém nejnovějším díle „motýlů“, visících nad pražskými ulicemi, dov…