Fasádu arabského obchodu v Teplicích polil někdo rudou tekutinou, možná krví

14.02.2015 19:14

Fasádu arabského obchodu v Teplicích polil v noci na dnešek neznámý vandal rudou tekutinou, která vypadá jako krev. Policie má nahlášeny dva podobné útoky. "Vyšetřování je zatím na začátku, dokumentujeme případy, zjišťujeme způsobené škody, vyslýcháme případné svědky a zatím nemáme ani trestněprávní kvalifikaci," řekla ČTK severočeská policejní mluvčí Alena Bartošová.

Fasádu arabského obchodu v Teplicích polil někdo rudou tekutinou, možná krví
Foto: Archiv
Popisek: Modlící se muslimové v mešitě

Oznámení o potřísnění dvou fasád domů v Teplicích neznámou rudou látkou dostala policie dnes dopoledne. "O jakou jde látku, to ukážou až výsledky laboratorních rozborů," doplnila Bartošová.

"Je to krev," řekl serveru iDnes.cz arabský majitel obchodu s potravinami, který nese název Petra. Policie podle něj našla na místě a odvezla i plastové nádoby, v nichž tekutina zřejmě byla. Kdo by za útokem mohl být, netuší. "Ale asi toho tady bude víc, protože se prý stalo něco i u nedaleké arabské restaurace," dodal podnikatel. Obchod s arabskými potravinami leží bezprostředně u Šanovského parku, kde se scházejí na piknicích lázeňští hosté z arabských zemí.

Teplice byly loni místem, kde se konalo protestní shromáždění proti islamizaci v ČR

Útokem byla zaskočena i Šárka Šťasná, která v obchodě pracuje. "Nikdy se nám nic podobného nestalo, nepamatuju ani žádné výhrůžky. Lidé sem rádi chodí pro arabské speciality, a to i místní, žádné problémy jsme nikdy neměli," řekla dnes ČTK prodavačka. Dům, v němž prodejna sídlí, byl podle ní zacákaný krví až do výšky prvního patra. "Bylo to hrozné, na zemi byly dvě kaluže krve, vypadalo to, jako by tu někoho podřezali. Zatím jsme to umyli, kam jsme dosáhli," popsala svůj ranní zážitek. Pocákané bylo podle ní i nedaleké arabské bistro. "Tam toho ale bylo míň," dodala.  

Teplice byly loni místem, kde se konalo protestní shromáždění proti islamizaci v ČR. Pořádající radikální Dělnická strana sociální spravedlnosti směřovala akci do Teplic i proto, že si lidé z centra na Araby často stěžují. Podle nich někteří lázeňští návštěvníci z arabských států narušují při svých piknicích noční klid, nechávají po sobě v parcích odpadky a ohrožují v autech bezpečnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…