Fašistický hnus. K prvnímu výročí pekla v Oděse promlouvají Stanislav Huml a Miloslav Ransdorf

02.05.2015 20:34

Poslanec Stanislav Huml z ČSSD znovu vzpomíná na hořící Dům odborů v Oděse na Ukrajině rok poté. Na videu sledoval, jak se lidé pokoušeli uniknout z hořícího domu a jejich spoluobčané je masakrovali na chodníku. Prý si myslel, že se něco takového může dít jen v Africe, ale teď má obavy, aby na obdobné hrůzy nedošlo i v Česku. Máme se prý podívat na slova Václava Bartušky, podle Humla pitomce ve službách Lubomíra Zaorálka, nebo nositele červených karet.

Fašistický hnus. K prvnímu výročí pekla v Oděse promlouvají Stanislav Huml a Miloslav Ransdorf
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Poslanec Stanislav Huml

Nesouhlasíte, pokud jde o Rusko a Ukrajinu? Přečtěte si původní materiály ParlamentníchListů.cz přinášející názory Jiřího Menzela, Tomáše Pojara, Michaela Kocába (z 25.4.)(z 25.2.) (z 3.12.) (+ z 8. 11.), Daniela Korteho, Rudolfa Baránka, Libora Roučka, Michaela Romancova (z 20.4.) + (ze 7.1.) (+ z 20.8.),  Zdeny Mašínové (z 15.4.) + (z 27.3.) , senátora Zdeňka Papouška, Jiřího Zlatušky (z 18.4.) + (z 8.4.)(+ z 21.2.) , Miroslavy Němcové (z 15.4.) + (z 26.3.), Jaroslava Hutky (z 18.4.) + (ze 31.3.) Alexeje Kelina, Antona Litvina, Martina C. Putny, Alexandra Vondry, Pavla Teličky, Jany Černochové (z 11.4.), Jana Bartoška (z 12.4.) , Vladimíra Hučína, Romana Jocha (ze 7.4.) (ze 4.3.) + (ze 14.1.)  (+ 8.12. + 11. 9  +ze 7. 8.),  Mariusze Jurosze, Karla Hvížďaly, Václava Vydry, Milana Uhdeho, Pavla Šafra (z 30.3.)+ (z 21.3.), Pavlíny Filipovské, Pavla Svobody, gen. Jiřího Šedivého, Karla Schwarzenberga (z 24.3.)(ze 14.2.) +(z 30.1.), (z 3.10.) + (ze 14.8.) Ivana Langera, Františka Gábora, Jana Šinágla (z 22.3.), německého velvyslance , Tomáše Klvani (z 20.3.)+ (z 12.3.), Luďka Niedermayera (z 20.3.), Martina Bursíka (ze 17.3.) (+z 4.2.) + (z 2.12.) (+ z 6.10.z 6. 8. a z 23. 6.), Karla Svobody (z 16.3.) (+ z 28.1)Miroslava Kalouska (z 11.3.) + (ze 17.2.) + ( z 6.1.) (+ z 3. 12 + z 2.10.), Františka Laudáta, Grigorije Paska (ze 3.3.) +(+ 19.11.) (+21. 10.), Daniela Hermana,  Marka Ženíška (z  27.2.) + (z 12.2.) + (z 26.1.) (+ ze 14.1.),  Lenky Víchové, Alexandra Tolčinského (z 23.2.) + (z 13.2.), Heleny Ilnerové, Petra Fialy (z 22.2) + (4.9.)Štefana Füleho, Martina Jana Stránského, gruzínského velvyslance Zaala Gogsadzeho, Jefima Fištejna (z 12.2.)  (+z 11.12) , Jana ZahradilaJakuba Jandy, Barbory Tachecí, Ivana Gabala (+ 21.11.), Josefa Mlejnka, Bohumila Doležala (z 25.1.) (+z 15.1.) + (z 27.8.) Libora Dvořáka, Jiřího Grygara, Zdeňka Bárty,Tomáše PeszyńskéhoMartina Balcara, Jiřiny Šiklové (ze 14.12.) (+ 22.7.) ,Čestmíra HofhanzlaPetra Pitharta, Bohdana Zilynského, Cyrila Svobody (+ z 22.8. + z 1.9.) Stanislava Chernilevského, Andreje ZubovaKarla Janečka, Jana Urbana, Maji Lutaj, Františka Janoucha, Vladimíra Hanzela, Anatolije Lebeděva či Alexandra Kručinina

Nijak daleko od našich hranic zemřely už tisíce lidí a dnes už podle poslance dobře víme, kdo napětí vyvolal. „Dnes už díky nepopřeným odposlechům víme, že to stálo Spojené státy 5,5 miliardy. A bojovníci (i střelci na Majdanu) byli cvičeni v Polsku, opakovaně prohlašuje kandidát na polského prezidenta,“ konstatuje Huml.

Držím palce Zaorálkovi, snad přežije, že zaměstnává pitomce

Dnes však podle něj žijeme ve zvláštní době, neboť sedmdesát let po konci války a porážce nacistů se na Ukrajině strhávají sochy hrdinů, zatímco je veleben muž spolupracující s nacisty Stěpan Bandera. A k dovršení všeho zlého ještě na českém Ministerstvu zahraničních věcí pracuje člověk, který loňskou hrůzu z Oděsy nejen neodsuzuje jako každý normální člověk, ale dokonce ji hájí. „Přece když hrozí válka, tak je normální odpůrce upálit jako v Oděse nebo zastřelit a zakopat jako u Dněpropetrovsku,“ naráží poslanec na slova, která pronesl Václav Bartuška.

Mgr. Stanislav Huml

  • SOCDEM
  • Zemřel 28. prosince 2021
  • zastupitel obce

Bartuška je velvyslancem pro energetickou bezpečnost, který na konto hořícího Domu odborů poznamenal „Prostě je upálili“. Sám Bartuška se hájí, že toto upalování nijak neschvaloval. To, co se děje na obou stranách rusko-ukrajinského konfliktu, považuje podle vlastních slov za nepřijatelná zvěrstva, ale Huml si spíš všímá faktu, že Tomáš Klvaňa vyjádřil pro Bartuškova slova pochopení.

A poslanec ČSSD si znovu nebere servítky. „Jeden z nich je fašista, druhý zamrzl v době studené války. Budiž řečeno, že na prvního z nich bylo za ty nehorázné výroky podáno trestní oznámení. Nejen jedno. Svému ministrovi zahraničí držím palce, aby se uměl vyrovnat s faktem, že na pozici diplomata zaměstnává nediplomatického pitomce,“ udeřil.

Myslel jsem si, že jsem chytřejší než Afričani, ale podívejte se na červené karty

Nechápe prý, jak je možné, že vražda  opozičního ruského politika Borise Němcova vyvolala na Západě takový poprask, ale podivná úmrtí kritiků současné kyjevské vlády nechávají tentýž Západ v klidu. A české orgány zřejmě zase ponechává v klidu, že v Čechách působí server Neovlivní.cz, který sepisuje seznamy „nepohodlných“, údajně proruských občanů. Stejný server publikoval již zmíněné vyjádření Václava Bartušky.  

Původně prý vůbec nevěřil, že by se mohlo podařit vyvolat napětí na evropském kontinentu. „Že lze uvrhnout do chaosu africké země, jsem chápal. Že se to stane zemi evropské, kde je inteligence obyvatel na jiné úrovni, jsem nevěřil. Mýlil jsem se. ... Dnes už jsem si téměř jist, že kdyby někdo chtěl vyvolat chaos u nás, nebude mít problém si důvod najít. Mimochodem červené karty jsou také prvkem polarizace společnosti,“ varuje poslanec.

Budování příkopů ve společnosti bylo prvním krokem k zaplňování koncentračních táborů. Huml si klade otázku, zda pan Bartuška a jemu podobní nepřipravují pole pro další internační tábory.  

Kdybych byl na Zemanově místě

V závěru své úvahy prohlašuje, že vzhledem k prohlášení nezávislosti Kosova nemá problém ani s touhou obyvatel Krymu patřit k Rusku. Hodlá uctít památku obětí masakru v hořícím Domě odborů v Oděse a kdyby byl na místě prezidenta Miloše Zemana, účastnil by se v Moskvě i vojenské přehlídky. To, že na Ukrajině působí fašisté už podle Humla uznává i kyjevská vláda, která obkličuje bojovníky Pravého sektoru. Česká poslanec si klade otázky zda příslušníci těchto jednotek nedisponují i českou výstrojí, kterou mohli obdržet jako naši přátelé.

Celý text Stanislava Humla najdete zde

"Na závěr poznámka k Nočním vlkům. Zakázat průjezd klukům a holkám, kteří chtěli položit kytky na hroby svých dědů, nejdřív jim víza dát a pak odejmout, je ukázka strachu a hlouposti. Nejedou letos poprvé. Kousli jsme se do vlastního ocasu, jako pes, který jej zmateně honí. Evropa má liberální principy, které jsou mi milé a které jsme popřeli. Stupidním zákazem stejně, jako podporou vlády s účastí neonacistů a legalizací ozbrojeného puče. Janukovič nebyl odvolán podle práva. To je fakt, který nelze změnit," končí Huml.

Ransdorf myslí na „fašistický hnus“ a únosy lidí

Tvrdá slova hodnotící „fašistický hnus“ nejen před rokem přidal i komunistický europoslanec Miloslav Ransdorf. Podle jeho názoru nemůže být zatím masakr v Oděse řádně vyšetřen, protože by to uškodilo současným vládcům v Kyjevě.  

„K oděskému masakru proběhlo v EP slyšení. Přijeli na ně očití svědci událostí včetně matky jedné z obětí. Během promítání autentických záběrů masakru ztropili ukrajinští majdanští chuligáni v sále takový kravál, že akce musela být ukončena. Provokatéři to oslavili výkřiky sláva Ukrajině! Vraždění, které se v Oděse událo, tenhle fašistický hnus zaměřený na zastrašování lidí nemá v Evropě co dělat. Vyšetřování nezjistilo nic,“ konstatuje.

K dokreslení celé situace přidal i pár slov o tom, jak během „svobodných“ ukrajinských voleb chodili po hlasovacích místnostech ozbrojenci. A došlo i na únosy. Lidé mizeli i v Dněpropetrovsku, o čemž europoslanec mimo jiné napsal i jednomu čtenáři ParlamentníchListů.cz v odpovědi na dotaz. Podle všeho docházelo i k ukřižování lidí.

Další odpovědi europoslance Rnasdorfa najdete zde

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Miloš Polák

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …