Fašizující se TOP 09, souboj o vůdcovství obhájců Tiberu... Zuzana Bubílková zpovídala Ovčáčka

04.04.2016 18:22

Hostem pondělní Kauzy dne na Rádiu Impuls byl mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. V pozici moderátorky tohoto pořadu se vůbec poprvé objevila Zuzana Bubílková. Mluvčí zmínil, že není jen ústy prezidenta, jak se to běžně vyžaduje, ale navíc také jeho obhájcem. A znovu padla jména Miroslava Kalouska i Ferdinanda Peroutky.

Fašizující se TOP 09, souboj o vůdcovství obhájců Tiberu... Zuzana Bubílková zpovídala Ovčáčka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pravidelná tisková konference mluvčího prezidenta Jiřího Ovčáčka tentokráte ze znovuotevřeného kinosálu na Pražském hradě

Hned v úvodu popsal, že je prezident ve skvělé kondici. Svědčí o tom fakt, že tři dny hostil čínského prezidenta, ale pak nenásledoval žádný odpočinek, ale dvoudenní návštěva Královéhradeckého kraje. „Myslím, že mnozí politici by toto tempo nevydrželi,“ poznamenal mluvčí.

Pár slov padlo také k "fašizující se TOP 09". To, že za poničené čínské vlajky morálně odpovídá strana Miroslava Kalouska, lze doložit podle toho, že Kalousek mával o pár dní později tibetskou vlajkou. Podle Ovčáčka to jako důkaz morální odpovědnosti stačí. „Ale já jsem si všiml, že v této skupině nastal nesoulad. Zřejmě se tam vede souboj o vůdcovství,“ poznamenal na adresu obhájců Tibetu. V souvislosti s novinářem Ferdinandem Peroutkou poznamenal, že se nám dnes vrací fašizace společnosti, jak jsme to viděli už ve 30. letech minulého století.

Prezidentův mluvčí také vysvětloval, proč se tak často vyjadřuje tak důrazně. Jde mu o obhajobu prezidenta, nejen o to, aby byl ústy hlavy státu a nic víc, ačkoli se běžně v této funkci nic víc nevyžaduje. „My jsme se na tom takto dohodli. Já mám v tomto velmi volnou ruku, jen musím vycházet z názorového rámce pana prezidenta,“ zaznělo z úst Jiřího Ovčáčka.

Nakonec prozradil, že o svém dalším profesním životě neuvažuje. Je prý připraven sloužit prezidentovi tak dlouho, jak dlouho si to bude Miloš Zeman přát.

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …