Fatmir. Muž, který řádil v Německu se sekerou, se jmenuje Fatmir! Jaroslav Plesl sbírá nové zprávy a má jasno

10.03.2017 13:30

Německý týdeník Der Spiegel oznámil, že útočník se sekyrou v ruce řádící na nádraží v Düsseldorfu se jmenuje Fatmir H. a pochází z bývalé Jugoslávie. Šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl k tomu ihned přičinil jednu poznámku.

Fatmir. Muž, který řádil v Německu se sekerou, se jmenuje Fatmir! Jaroslav Plesl sbírá nové zprávy a má jasno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Plesl

Ve čtvrtek před devátou hodinou večer prožili cestující na nádraží v Düsseldorfu velmi krušné chvíle. Museli čelit agresorovi se sekyrou v ruce, který se neštítil zranit i třináctiletou dívku. Posléze se pokusil utéct před speciální policejní jednotkou a při svém pokusu se vážně zranil. Fatmir H. v tuto chvíli leží v nemocnici. Za pozitivní označil týdeník Der Spiegel skutečnost, že všichni lidé, které Fatmir H. zranil, jsou mimo ohrožení života.

Policie oznámila, že nešlo o teroristický útok. Mělo jít o čin psychicky narušeného člověka. Plesl k informacím o düsseldorfském útoku doplnil několik stručných poznámek. „Jugoslávec s psychickými problémy... Jasně. Jugoslávec,“ konstatoval ironicky novinář.

„Jednou jsme byli s Janem Kreidlem v Hannoveru a v hotelu jsme našli samolepku: ‚Na vedlejší účinky multikulturního soužití se zeptejte svého lékaře či lékarníka v Sarajevu.‘ Tolik k Jugoslávci se sekyrou.“ A to stále ještě nebylo vše. „Jugoslávec s albánským jménem Fatmir. Nejspíš Srb, Chorvat nebo Slovinec,“ přisadil si.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…