Ferjenčík to rozbalil: Zeman se rozhodl, že definitivně zničí ČSSD. A Babiš s ním drží basu

19.08.2019 22:46

„Zeman se rozhodl definitivně zničit ČSSD a premiér je na jeho straně,“ popsal nekončící spor o ministra kultury na rádiových vlnách Českého rozhlasu poslanec Mikuláš Ferjenčík (Piráti). Spolu s ním vývoj komentoval také poslanec Jiří Dolejš (KSČM), který celou kauzu označuje za banální a trapnou.

Ferjenčík to rozbalil: Zeman se rozhodl, že definitivně zničí ČSSD. A Babiš s ním drží basu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda Pirátů Mikuláš Ferjenčík, lídr pardubického kraje

Prezident Miloš Zeman v minulém týdnu opět odmítl jmenovat kandidáta ČSSD Michala Šmardu kvůli nekompetentnosti a ve vládě s ním nechce být ani premiér Andrej Babiš (ANO), přestože ho do funkce navrhl, nelíbí se mu, že příliš kritizuje. Ferjenčík toto rozhodnutí nechápe, Šmardu má za úspěšného starostu Nového Města na Moravě.

„Za vším je mocenská hra mezi prezidentem a premiérem, který se teď snaží dostat ČSSD z vlády. Babiš od druhé prezidentské volby drží basu s Milošem Zemanem, a tak to dělá i tentokrát,“ dodává pirátský poslanec, podle kterého premiér přijal prezidentovu pozici za svou, a místo aby podporoval své koaliční partnery, tak se rozhodl jít na ruku Hradu.

Ferjenčík je přesvědčen o tom, že se Zeman rozhodl, že ČSSD definitivně zničí, aby se pomstil. „Chce se pomstit za to, že se stal prezidentem o deset let později, než si přál,“ upřesnil, kvůli čemu ve skutečnosti hrozí pád vlády.

Původní zdroj ZDE.

Celá kauza výměny ministra kultury zavání trapností, shodují se poslanci. ČSSD nominaci Šmardy nemůže stáhnout, aby nepůsobila směšně, říká Ferjenčík. Podle Dolejše sociální demokraté sami vlezli do pasti a nevědí, jak z ní ven.

Jediné řešení, které by všem aktérům umožnilo zachovat si tvář, je podle Ferjenčíka výměna resortů, kdy by se Šmarda stal ministrem pro místní rozvoj a hnutí ANO obsadilo Ministerstvo kultury. Tuto možnost však premiér vyloučil.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…