Festival totální demence, píše o Česku Jaroslav Plesl

02.06.2017 13:23

Šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl napsal pár řádek o dění v Česku v posledních pár dnech. Především při pohledu na sociální síť Facebook Plesl dochází k závěru, že prožíváme cosi jako festival demence.

Festival totální demence, píše o Česku Jaroslav Plesl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Plesl

„Líbí se mi ta Fejsbuková občanská garda chránící liberální demokracii,“ napsal novinář hned na úvod. Má prý na mysli např. boj proti zákazu kouření, v barech a na dalších místech. Problém je především v tom, že tito liberální bijci tepou zákon jaksi s křížkem po funuse.

A aby toho nebylo málo. Stejní liberálové útočí na 45. prezidenta USA, který jedné noci napsal pár slov na Twitter. „To prase se přepsalo na twittru,“ napsal ironicky Plesl.  Na konci května Trump na Twitteru napsal „Despite the constant negative press covfefe“, což lze přeložit jako „Navzdory neustálému negativnímu mediálnímu covfefe,“ a mnoho Američanů si položilo otázku, co to vlastně je „covfefe“. Sociální sítě zaplavila vlna vtipů. Prezident se prý možná snažil poslat vzkaz mimozemšťanům. Z Trumpova pravděpodobného překlepu se stal jeden z nejpopulárnějších tweetů. Plesl se na rozdíl od milionů Američanů nad Trumpovými překlepy příliš nebaví.

A k dovršení festivalu demence se stačí podívat na to, jak skupina Tři sestry v čele s Lou Fanánkem Hagenem odmítla na koncertu v Chomutově přijmout Andreje Babiše a vyjádřit mu podporu.  Babišovo hnutí se na skupinu obrátilo právě s touto žádostí a se zlou se potázalo. Plesl si z toho však mnoho nedělá.

„A teď se budeme snažit instalovat Fanánka do role hlavního bojovníka proti Babišovi (kterej na to kašle).“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…