Fiala s Martinem Dejdarem dělali mítink v jihomoravském kině. Moc se to nepovedlo

10.10.2017 22:01

Předseda ODS Petr Fiala se před nadcházejícími parlamentními volbami snaží zahodit svou pověst profesora a bavit publikum. Ne vždy se mu to ale daří. Reportáž z Pohořelic, kam zavítal s hercem Martinem Dejdarem, přinesl server Aktuálně.cz.

Fiala s Martinem Dejdarem dělali mítink v jihomoravském kině. Moc se to nepovedlo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Při debatě Fiala mimo jiné zmiňuje odkaz Občanského fóra, k němuž se hlásí. O čem však nemluví, je éra Václava Klause, Mirka Topolánka a Petra Nečase. Server Aktuálně.cz pak kritizuje to, že pravicové notování s hercem Dejdarem místy vyznívá falešně, neboť herec před pěti lety podporoval v prezidentských volbách prezidenta Miloše Zemana.

V Pohořelicích, v sále bývalého kina, na Fialu přitom čekala jen hrstka příznivců. Server uvádí zhruba padesátku lidí, z nichž část byli učňové z odborného učiliště v nedalekých Cvrčovicích. Nakolik je přilákala Dejdarova show, či předvolební kampaň, server nespekuluje. 

Debata Fialy s Dejdarem spočívá v tom, že bavič mu předhazuje písmena abecedy a on říká, co pro něj znamenají. Jen málokdy se však podle serveru dokáže vskutku uvolnit. Snad jen u písmena Q, kdy zmíní, že nemá rád kvašáky. 

„Ne že by byl Fiala vyloženě suchar, ale většina jeho připravených replik má charakter pečlivě vybalancované marketingové prezentace stranického programu,“ zmiňuje server a poukazuje například na odpověď k písmenu J. 

„Jižní Morava je kraj, který by měl být v České republice to, co je Bavorsko v rámci Německa. Tedy region, kde je moderní, špičkové hospodářství, ale kde se současně ctí a respektují tradice,“ sdělil totiž mimo jiné Fiala. 

Dejdar pak přítomné mimo jiné bavil i zpěvem, řada přišla na burčák a Pohořeličtí odcházeli ze sálu vysmátí. 

Původní text ZDE.



Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…