Fiala se pustil do Bartoše. Antifa, Antifa

11.12.2020 18:01

Místopředseda SPD Radim Fiala na svém facebooku upozornil na fotku předsedy Pirátů Ivana Bartoše s vlajkou uskupení Antifa, která se zabývá: „...propagačními, informačními a praktickými formami boje se všemi autoritářskými ideologiemi a skupinami usilujícími o jakékoli formy útlaku, v první řadě s neonacismem a ultrapravic,“ jak stojí na oficiální webové stránce. Bartoš ale podporu této skupiny odmítá.

Fiala se pustil do Bartoše. Antifa, Antifa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Gerolf Annemans s Radimem Fialou

„Pobavila mě reakce předsedy Pirátů Ivana Bartoše, když jsem upozornil na to, že sympatizuje s extrémně levičáckým uskupením Antifa, které jako součást svých metod i oficiálně hlásá a praktikuje násilí. Mé upozornění označil za lži. To, že se Bartoš fotil s vlajkou Antify a zároveň popírá, že by byl její sympatizant, je něco podobného, kdyby se někdo fotil s vlajkou s hákovým křížem, a pak popíral, že sympatizuje s nacismem. Se symboly Antify se Bartoš fotil opakovaně. A fotil se se symboly, které vyzývají k násilí! Ale Hamáčkovo ministerstvo vnitra z šíření nenávisti obviňuje nás!“ zlobí se na sociální sítí Fiala. 
 
 
Oficiální vyjádření z tábora Pirátů zní: „Ivan Bartoš není a nikdy nebyl členem organizace Antifa. Vlajku, kterou vlastní, koupil v berlínské čtvrti Kreuzberg a považuje ji za historický symbol odporu německé společnosti proti nastupujícímu nacismu ve 30. letech.“ 
 

Anketa

Má BIS vydat Zemanovi jména ruských agentů v ČR, pakliže je prezident chce znát?

84%
16%
hlasovalo: 23697 lidí
Připomeňme si například, že příslušníci španělské Antify ubili železnou tyčí staršího muže za to, že měl na sobě šle v barvě národní vlajky. První skupina Antifašistické akce byla vytvořena v roce 1932 Komunistickou stranou Německa. 
 
„Vidíme, že sluníčkáři se zaklínají tolerancí a demokracií, ale každý, kdo s nimi nesouhlasí, je podle nich fašista a sluníčkáři se neštítí proti takovým lidem použít i násilí. Tohle je skutečný extremismus! Extremisté nejsou ti lidé, kteří chtějí, aby Evropa, naše vlast a čeští občané žili v bezpečí a žili si dle svých zvyklostí,“ uzavřel Fiala. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kokain ve sněmovně: Asistent Pekarové pořád chodil na záchodky

9:28 Kokain ve sněmovně: Asistent Pekarové pořád chodil na záchodky

Toalety Poslanecké sněmovny, v nichž se našel kokain, měl opakovaně navštěvovat ředitel kanceláře Ma…