Fiala z ODS: Lidé měli rádi intelektuály Masaryka, Havla či Klause. Můžu také uspět

28.06.2014 17:00

Předseda ODS Petr Fiala slibuje, že když občanští demokraté provedou radikální změny, mohou se vrátit k moci. Uvedl to v rozhovoru pro server Echo24.cz. Domnívá se také, že má jako intelektuál šanci u českého národa uspět. Protože Češi přece měli rádi T. G. Masaryka, Václava Havla i Václava Klause, tedy bytostné intelektuály.

Fiala z ODS: Lidé měli rádi intelektuály Masaryka, Havla či Klause. Můžu také uspět
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Petr Fiala na besedě s občany

„Až nám zase začnou věřit, tak budou rádi, že v čele ODS stojí někdo, kdo přemýšlí, něco přečetl a dokáže to zformulovat. Tato společnost měla ráda TGM, měla ráda Václava Havla i Václava Klause, bytostné intelektuály. Já se v tomto ohledu o českou společnost vůbec nebojím,“ citoval server Fialova slova.

V rozhovoru pro server Fiala také slíbil, že když ODS provede radikální změny, tak zaručuje, že se strana bude opět podílet na řízení země ze Strakovy akademie.

Odmítl názor, že by jej v opozici zastiňoval první místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek. „Zatímco on budoval stranu pro patnáct procent, já chci tvořit stranu pro 30 procent,“ uvedl Fiala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…