Fialovi bude s obrodou ODS pomáhat Václav Klaus. Ten mladší

22.03.2014 9:21

Václav Klaus mladší bude úzce spolupracovat s předsedou ODS Petrem Fialou, ale na návrat do strany se nechystá. Členskou legitimaci měl v letech 2002 až 2008. Věří ale, že Fiala hodlá v ODS prosazovat důležité hodnoty a váží si ho. V rozhovoru pro sobotní MF Dnes toho k ODS prozradil mnohem víc.

Fialovi bude s obrodou ODS pomáhat Václav Klaus. Ten mladší
Foto: red
Popisek: Logo ODS

„Celkem upřímně věřím v jeho misi, se kterou se vrhl do politiky. Že si tam nejde vydělat, ale hájit nějaké hodnoty, které tady moc lidí nehájí. On mě víceméně umluvil, abych se chopil role odborného mluvčího pro školství,“ prozrazuje o Fialovi Klaus. Byť váhal, nakonec prý na nabídku kývl, ale do strany se nechystá. Nečeká ani žádný zisk a slávu.

O školství a Ukrajině

Na české politické scéně dobře hodnotí Svobodné, které prý naposledy volil, a ODS, která se zatím částečně změnila, rozhodl se jí proto pomoci. U Svobodných si totiž není jist, zda se jim podaří „prorazit“. Otec, exprezident Václav Klaus, na něj prý především tlačil, aby zůstal ve školství, ale spolupráci s ODS mu nerozmlouval.

Školství podle Klause mladšího ztratilo náboj, málo už se mluví o tom, co by se děti měly naučit, hlavním tématem je především čerpání dotací. Programové prohlášení vlády v této oblasti považuje syn exprezidenta dokonce za výsměch rodičům i učitelům. „Na všechno se udělá komise, ale neřeší se fatální věci, je tam bezradnost," míní.

Pokud by teď byl Klaus ministrem školství, především by stanovil, co mají děti umět ve třetí, páté či deváté třídě. Zatím to víme především v první. Tam po dětech chceme, aby se naučily číst psát a počítat, ale další představy schází. A prý je to vidět ve stávající „krymské krizi“. Děti by se prý měly učit i dějepis, zeměpis a cizí jazyky, aby si později mohly udělat svůj názor a nepřiklánět se k té či oné mocnosti, jak se to dělo před rokem 1989 a děje se to i dnes. Klaus má za to, že současná krize se vládě hodí, protože odvádí pozornost od její vlastní bezradnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…